Hyundai i40 1.7 crdi pytanie do użytkowników

25 Lis 2020, 18:04

Cześć chcial bym się dowiedzieć czy przy poranym odpaleniu silnika, czyli kiedy stal nie używany ,przy max 10 stopni na zewnątrz. Po załączeniu np.podgrzewania siedzeń, ogrzewania szyby wykluczając klimę. I w tym momecie przekrecicie wiatrak na maxa w samochodzie sa odczuwane wibracje które u mnie sa jak dla mnie przekraczające normę oczywiście maleją kiedy zmniejszymy moc wiatraka chodzi tu o pobór mocy na zimnym silniku czy tak mają wszystkie i40 czy ma usterkę dziękuję za odpowiedź pozdrawiam
Matnal
Obserwowany

• 29 Lis 2020, 12:28

Sprawdź napięcie ładowania przy występującym problemie bo może to wina alternatora. Jak akumulator jest słaby i a alternator nie ma swojej pełnej wydajności to czasem różne rzeczy się dzieją.

Moim zdaniem wartość napięcia ładowania odpowie ci na pytanie czy w momencie drgań alternator daje radę.

Czy przy rozgrzanym silniku jak mocno obciążysz alternator to też pojawiają się drgania?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

29 Lis 2020, 12:57

Mam nowy akumulator napięcie było sprawdzane jest ok na rozgrzanym silniku jest normalnie żadnych drgań
    Matnal
    Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ekstremalny wyścigowy samochód elektryczny
      Marka Volkswagen zaprezentowała supersportowy model I.D. R Pikes Peak zasilany wyłącznie energią elektryczną. Łączna moc jego dwóch silników elektrycznych wynosi 500 kW (680 KM), moment obrotowy 650 Nm, auto ...
      Największy rozpraszacz kierowcy? Jazda na zderzaku
      Co najbardziej rozprasza kierowców podczas jazdy? Brytyjscy kierowcy twierdzą, że jest to widoczny we wstecznym lusterku samochód, który jedzie zbyt blisko nich. Jazda na zderzaku to problem również ...