Hyundai i40 - błąd P0685

23 Kwi 2020, 17:13

Witam wszystkich,
Mam pytanie odnośnie tego Hyundaia. Przymierzam się do zakupu Hyundaia i40. Mam jednak problem z modelem który sobie upatrzyłem.

Autko wszystko fajnie chodzi, 1,2,3 wszystko ok, na 4 zaczyna sie problem, auto jakby traciło moc.
Auto było diagnozowane - wyskocz kod błędu P0685 - ECM/PCM Power Relay Control Circuit Open -Uszkodzony przekaźnik mocy modułu sterującego silnika (ECM) -Wiązka przekaźnika mocy ECM jest otwarta lub zwarta -Słabe połączenie elektryczne obwodu przekaźnika mocy ECM -Przepalony bezpiecznik ECM Wadliwy ECM.

I moje pytanie czy to jest przyczyną spadku mocy czy może to nie ma żadnego związku ?
marcin5122
Obserwowany

28 Kwi 2020, 09:49

marcin5122 napisał(a):Auto było diagnozowane - wyskocz kod błędu P0685 - ECM/PCM Power Relay Control Circuit Open
W przypadku tego błędu musisz zwrócić uwagę na moduł PCM skoro można odpalić auto i ono jeździ. W przypadku usterki ECM z tym błędem pewnie nie odpaliłbyś silnika. Zerknij sobie do tego kodu błędu P0685 na forum i jego opisu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Już 10 km/h mniej na liczniku może uratować życie
    Mniej zatłoczone ulice w czasie pandemii wielu kierowców traktuje jako zachętę do mocniejszego przyciśnięcia pedału gazu. Jednak szybsza jazda oznacza tragiczniejsze w skutkach wypadki drogowe. Nieznaczne przekroczenie ...
    Lakiernia powłok zewnętrznych
    Audi uruchomiło w swojej fabryce w Ingolstadt nową lakiernię powłok zewnętrznych. Prof. dr Hubert Waltl, członek zarządu Audi AG ds. produkcji, razem z dyrektorem fabryki Albertem Mayerem i przewodniczącym Rady Zakładowej ...