Hyundai i40 - błąd P0685

23 Kwi 2020, 17:13

Witam wszystkich,
Mam pytanie odnośnie tego Hyundaia. Przymierzam się do zakupu Hyundaia i40. Mam jednak problem z modelem który sobie upatrzyłem.

Autko wszystko fajnie chodzi, 1,2,3 wszystko ok, na 4 zaczyna sie problem, auto jakby traciło moc.
Auto było diagnozowane - wyskocz kod błędu P0685 - ECM/PCM Power Relay Control Circuit Open -Uszkodzony przekaźnik mocy modułu sterującego silnika (ECM) -Wiązka przekaźnika mocy ECM jest otwarta lub zwarta -Słabe połączenie elektryczne obwodu przekaźnika mocy ECM -Przepalony bezpiecznik ECM Wadliwy ECM.

I moje pytanie czy to jest przyczyną spadku mocy czy może to nie ma żadnego związku ?
marcin5122
Obserwowany

28 Kwi 2020, 09:49

marcin5122 napisał(a):Auto było diagnozowane - wyskocz kod błędu P0685 - ECM/PCM Power Relay Control Circuit Open
W przypadku tego błędu musisz zwrócić uwagę na moduł PCM skoro można odpalić auto i ono jeździ. W przypadku usterki ECM z tym błędem pewnie nie odpaliłbyś silnika. Zerknij sobie do tego kodu błędu P0685 na forum i jego opisu.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Opony letnie gwarancją bezpiecznej jazdy
    Opony letnie należy założyć wtedy, gdy średnia temperatura przekracza 7 stopni. Tym samym warto już teraz umówić się na zamianę, aby później uniknąć stania w kolejkach. 1. Czy opłaca się samemu zmieniać opony? ...