Hyundai Kontrolka kierownica z wykrzyknikiem

18 Paź 2024, 18:38

Nie zwróciłem wcześniej uwagi na to, a auto mam kilka dni
Może ktoś się orientuje jak to jest w hyundaiach
Elantra przy przekręceniu na zapłon świeci się czerwona(nie pomarańczowa) kontrolka kierownica z wykrzyknikiem,po odpaleniu auta kontrolka znika.
Czy tak to powinno wyglądać?
Agresor2901
Nowicjusz

18 Paź 2024, 19:42

Kontrolka sygnalizuje ci ,,brak wspomagania układu kierowniczego" :) .Po uruchomieniu silnika wspomaganie zaczyna pracować wiec kontrolka gaśnie. :)
Taka sygnalizacja występuje też w innych samochodach zarówno przy wspomaganiu elektrycznym jak i hydraulicznym. Gorzej gdy taka kontrolka zaświeci ci się podczas jazdy gdy silnik pracuje...wówczas oznacza to awarię i kłopoty bo tracisz pełną kontrolę :shock: nad układem kierowniczym
Acer66
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 11
Miejscowość: Przemyśl
Prawo jazdy: 12 06 1979
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mitsubishi ASX , Toyota Cross
Silnik: 1,6 MIVEC 4A92-117KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2018
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Renowacja zniszczonej skórzanej tapicerki
    Chciał bym się z Wami podzielić wiedzą na temat renowacji skórzanych tapicerek. Mam za sobą ok. 20 odnowionych foteli, kilka kanap tylnych, boczków drzwiowych oraz kierownic. Właściwie uczyłem się na własnych ...
    Škoda Kodiaq SPORTLINE i Škoda Kodiaq Scout
    Modele KODIAQ SPORTLINE i KODIAQ SCOUT stawiają kolejny krok w ofensywie czeskiej marki w segmencie SUV. ŠKODA KODIAQ SPORTLINE Elegancki i dynamiczny SUV, który szczególnie przypadnie do gustu entuzjastom ...