HYUNDAI SONATA 2.0 16V

30 Sty 2009, 11:52

CZEŚĆ WAM MAM SONATE 2.0 16V,ALE MAM PROBLEM TAKI,ZE NIE MAM POJECIA ILE TEN SAMOCHOD MI SPALA WIEM ZE MOZNA WYJEZDZIC PALIWO DO KONCA A POZNIEJ ZALAC 10L.ALE NO JA TAK NIE MOGE ZROBIC PONIEWAZ MUSZE MIEC DUZO PALIWA ZAWSZE BO SPORO JEZDZE PO MIESCIE,WIEC JESLI MA KTOS TEN SAMOCHODZIK NIECH POWIE SWOJE ZDANIE BARDZO DZIEKUJE
kasiunia23
Nowicjusz

31 Sty 2009, 13:21

Witam ponownie (inst.gazowe).
Najprościej zatankowac auto do pełnego zbiornika i narmalnie przejechac równe 100 lub 200 kilometrów,po czym zatankowac auto znów do pełna.Zobaczysz wtedy ile auto spala benzyny na 100 kilometrów.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

31 Sty 2009, 20:15

kasiunia23 napisał(a):CZEŚĆ WAM MAM SONATE 2.0 16V,ALE MAM PROBLEM TAKI,ZE NIE MAM POJECIA ILE TEN SAMOCHOD MI SPALA WIEM ZE MOZNA WYJEZDZIC PALIWO DO KONCA A POZNIEJ ZALAC 10L.ALE NO JA TAK NIE MOGE ZROBIC PONIEWAZ MUSZE MIEC DUZO PALIWA ZAWSZE BO SPORO JEZDZE PO MIESCIE,WIEC JESLI MA KTOS TEN SAMOCHODZIK NIECH POWIE SWOJE ZDANIE BARDZO DZIEKUJE
/
To zależy od tego jakiej generacji jest twoja Sonata(czyt. rok prod.) oraz mocy silnika. Srednio taka z roku 96-98 (125-konna) pali 8.5-12,5L
Na autocentrum sa w miare prawidlowe wyniki:
[link do autocentrum.pl wygasł]
google nie grzyzie :P
ps. Staraj sie nie pisac capsem :wink:
marcin94
Aktywny

Auto: E60 530d M-Sport
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto szukać taniego ubezpieczenia OC?
    Galopujące stopy procentowe, a wraz z nimi drastycznie rosnące koszty życia sprawiają, że szukamy oszczędności na wielu polach. Czy ubezpieczenie samochodu powinno być jednym z nich, czy niekoniecznie? Sprawdźmy! Czy tanie ...