Hyundai Sonata - opinie

16 Kwi 2007, 14:47

co sądzicie o tym samochodzie ?
Ciekaw jestem Waszego zdania. Mnie się podoba, ale nie wiem jak z trwałością - tu się obawiam - ale w rankingach niezawodności dobrze wypada.
Czy ktoś poleca, ewentualnie co w zamian ?
Ostatnio edytowany przez WitP_tsaJ4145, 28 Wrz 2009, 23:21, edytowano w sumie 1 raz
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

16 Kwi 2007, 17:10

Całokształt: Obiektywnie patrząc jestem bardzo zadowolony, to jest swietne autko

Silnik (kultura pracy, elastyczność): Nie wiem czy jest tak we wszystkich modelach,ale na obrotach między 3000-3500 silnik wpada w dziwny rezonans i jest dużo głośniejszy.

Skrzynia biegów: Chodzi miękko, brak jakichkolwiek problemów z wrzuceniem biegów.

Układ jezdny: Zawieszenie dośc miękkie, przyjemne na długie trasy, nie przepada w zakrętach.

Widoczność: Cienkie słupki przednie, duże nie przysłonięte szyby dają ogromne pole widzenia.

Ergonomia: Jak na tak duży samochód jest bardzo oszczędny, części nie drogie, na rynku co raz więcej zamienników. Dla porównania orginalne przewody wysokiego napięcia kosztują do tego modelu 80 zł.

Wentylacja i ogrzewanie: Płynna regulacja temperatury, wydajne nawiewy na szyby boczne dają duży komfort widzenia przy dużej wilgotności.

Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów: W sonacie jest podobno wygodniej niż w domu na wygodnej sofie!Ogromna przestrzeń dla pasażerów siedzących z tyłu.

Wyciszenie: Tutaj nie ma co narzekac jednak obiektywnie patrząc i porównując chociażby do droższych niemców SONATA pozostaje w tyle. Na wyższych obrotach traci się komfort.

Ekonomiczność: Zużycie LPG średnio na poziomie 9,0-9,5 litra to chyba rozsądny wynik jak na auto tych gabarytów. Tania instalacja gazowa, spełniająca oczekiwania. Nie duży spadek mocy na LPG.

Ogolnie polecam, autko komfortowe, przestrzenne i malo pali,a i mozna poszalec, pozdrawiam
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

16 Kwi 2007, 17:17

dzięki za odzew i to nie spodziewałem się aż tak szczegółowego ;)

mnie interesuje wersja 3,3 aut. Trochę czytałem - w USA - że w rankingach tam wypada b. dobrze pod względem niezawodności.
Dodatkowy plus to fakt, że złodzieja takie autka wcale nie interesują i nie rzucają sie w oczy.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Kwi 2007, 22:12

dokladnie, po prostu sa za glupi na takie auta :)
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Kwi 2007, 23:16

a jak Ci się ten samochód sprawuje (o ile można wiedzieć) ?

ps. z postu wnioskuję, iż posiadasz takowy ;) (lub trochę nim jeździłeś)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Kwi 2007, 15:48

to znaczy, jezdzilem nim, ale nie troche tylko duzo( mialem kiedys i jezdzilem nim do brata do niemczech) a wiesz jakie sa fajne autostrady w niemczech, mozna troche poszalec, ale i ogolnie nie narzekalem, a samochod i tak nie byl moj tylko ciotki, ale nie wazne, wazne ze te autko jest swietne, pozdrawiam
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Akumulator w naszym samochodzie
    W tym temacie nie dyskutujemy o problemach z akumulatorami i ładowaniem. Jak odłączać/podłączać akumulator? Przy odłączaniu klem od akumulatora najpierw należy odłączyć przewód minusowy – pozwoli to uniknąć zwarcia ...

20 Kwi 2007, 18:43

Mój szkolny kolega ma ten samochód i jeździłem nim kilkanaście razy chciałem kupić go dziadkowi .Bo jak dla mnie prawdziwa bomba.Tylko wole wersje europejskie.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Kwi 2007, 20:25

jak ktoś chce kupić, może się skusi ;)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Kwi 2007, 22:06

Fajna reklama ale nadal jestem za sonatą
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Kwi 2007, 23:17

mnie się właśnie podoba. ;)
Jedyny minus to brak ksenonów. Szkoda, że jeszcze tego na USA nie robią, bo wtedy byłoby i na Europę.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Wrz 2009, 17:14

Witam,
zamierzam kupić Hyundaya sonatę i mam mały problem z jedną z ofert internetowych.
Otóż ktoś oferuje Sonatę rocznik 2008 z silnikiem Diesla o pojemności 2000 cm3 i mocy 170 KM. Silnik taki nie występuje w żadnych katalogach Hyundaia, pochodzi rzekomo z jakiejś specjalnej serii sprzedawanej w Belgii.
Czy ktoś słyszał może o takim cudzie techniki i co sądzić o tym, że ktoś je sprzedaje po roku użytkowania ?
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Sonaty !
petrus
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

25 Wrz 2011, 12:09

Potrzebuje pomocy . Mam probllem z amorkami do mojej soni nie moge ich nigdzie dostać a cena na serwisie to kosmos czy ma ktoś jakiś pomysł . Chodzi mi o tylne amorki Sonia 1997 r 2.0 GLS 139 km
DaniSo1987
Nowicjusz

Auto: Hyiundai Sonata 2.0 139 KM