Hyundai Sonata - opinie

16 Kwi 2007, 14:47

co sądzicie o tym samochodzie ?
Ciekaw jestem Waszego zdania. Mnie się podoba, ale nie wiem jak z trwałością - tu się obawiam - ale w rankingach niezawodności dobrze wypada.
Czy ktoś poleca, ewentualnie co w zamian ?
Ostatnio edytowany przez WitP_tsaJ4145, 28 Wrz 2009, 23:21, edytowano w sumie 1 raz
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Śląsk/kujawsko-pomorskie

16 Kwi 2007, 17:10

Całokształt: Obiektywnie patrząc jestem bardzo zadowolony, to jest swietne autko

Silnik (kultura pracy, elastyczność): Nie wiem czy jest tak we wszystkich modelach,ale na obrotach między 3000-3500 silnik wpada w dziwny rezonans i jest dużo głośniejszy.

Skrzynia biegów: Chodzi miękko, brak jakichkolwiek problemów z wrzuceniem biegów.

Układ jezdny: Zawieszenie dośc miękkie, przyjemne na długie trasy, nie przepada w zakrętach.

Widoczność: Cienkie słupki przednie, duże nie przysłonięte szyby dają ogromne pole widzenia.

Ergonomia: Jak na tak duży samochód jest bardzo oszczędny, części nie drogie, na rynku co raz więcej zamienników. Dla porównania orginalne przewody wysokiego napięcia kosztują do tego modelu 80 zł.

Wentylacja i ogrzewanie: Płynna regulacja temperatury, wydajne nawiewy na szyby boczne dają duży komfort widzenia przy dużej wilgotności.

Przestrzeń dla kierowcy i pasażerów: W sonacie jest podobno wygodniej niż w domu na wygodnej sofie!Ogromna przestrzeń dla pasażerów siedzących z tyłu.

Wyciszenie: Tutaj nie ma co narzekac jednak obiektywnie patrząc i porównując chociażby do droższych niemców SONATA pozostaje w tyle. Na wyższych obrotach traci się komfort.

Ekonomiczność: Zużycie LPG średnio na poziomie 9,0-9,5 litra to chyba rozsądny wynik jak na auto tych gabarytów. Tania instalacja gazowa, spełniająca oczekiwania. Nie duży spadek mocy na LPG.

Ogolnie polecam, autko komfortowe, przestrzenne i malo pali,a i mozna poszalec, pozdrawiam
BMW M Roadster, może kiedyś...
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: tomaszów mazowiecki

16 Kwi 2007, 17:17

dzięki za odzew i to nie spodziewałem się aż tak szczegółowego ;)

mnie interesuje wersja 3,3 aut. Trochę czytałem - w USA - że w rankingach tam wypada b. dobrze pod względem niezawodności.
Dodatkowy plus to fakt, że złodzieja takie autka wcale nie interesują i nie rzucają sie w oczy.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

16 Kwi 2007, 22:12

dokladnie, po prostu sa za glupi na takie auta :)
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

16 Kwi 2007, 23:16

a jak Ci się ten samochód sprawuje (o ile można wiedzieć) ?

ps. z postu wnioskuję, iż posiadasz takowy ;) (lub trochę nim jeździłeś)
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

17 Kwi 2007, 15:48

to znaczy, jezdzilem nim, ale nie troche tylko duzo( mialem kiedys i jezdzilem nim do brata do niemczech) a wiesz jakie sa fajne autostrady w niemczech, mozna troche poszalec, ale i ogolnie nie narzekalem, a samochod i tak nie byl moj tylko ciotki, ale nie wazne, wazne ze te autko jest swietne, pozdrawiam
maniokin2
Aktywny
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...

20 Kwi 2007, 18:43

Mój szkolny kolega ma ten samochód i jeździłem nim kilkanaście razy chciałem kupić go dziadkowi .Bo jak dla mnie prawdziwa bomba.Tylko wole wersje europejskie.
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Kwi 2007, 20:25

jak ktoś chce kupić, może się skusi ;)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

20 Kwi 2007, 22:06

Fajna reklama ale nadal jestem za sonatą
Łukasz789
Aktywny

Miejscowość: Kraków

20 Kwi 2007, 23:17

mnie się właśnie podoba. ;)
Jedyny minus to brak ksenonów. Szkoda, że jeszcze tego na USA nie robią, bo wtedy byłoby i na Europę.
WitP_tsaJ4145
Początkujący
Awatar użytkownika

28 Wrz 2009, 17:14

Witam,
zamierzam kupić Hyundaya sonatę i mam mały problem z jedną z ofert internetowych.
Otóż ktoś oferuje Sonatę rocznik 2008 z silnikiem Diesla o pojemności 2000 cm3 i mocy 170 KM. Silnik taki nie występuje w żadnych katalogach Hyundaia, pochodzi rzekomo z jakiejś specjalnej serii sprzedawanej w Belgii.
Czy ktoś słyszał może o takim cudzie techniki i co sądzić o tym, że ktoś je sprzedaje po roku użytkowania ?
pozdrowienia dla wszystkich użytkowników Sonaty !
petrus
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

25 Wrz 2011, 12:09

Potrzebuje pomocy . Mam probllem z amorkami do mojej soni nie moge ich nigdzie dostać a cena na serwisie to kosmos czy ma ktoś jakiś pomysł . Chodzi mi o tylne amorki Sonia 1997 r 2.0 GLS 139 km
DaniSo1987
Nowicjusz

Auto: Hyiundai Sonata 2.0 139 KM