Hyundai Terracan - proszę was o opinie

09 Lis 2008, 20:45

:D Andrzej jak ci tu odpowiedzieć :idea: ja nic tu wybrać nie mogę,to nie jest nowe :) .ten którego mam upatrzonego jest srebrny i ciemnawe szare listwy.środek czarne skóry,kokpit imitacja drewna i w drzwiach też przy guzikach regulacji szyb,wiem że i kierownice mają drewno,tu akurat brak.te określenia co mi podałeś to za bardzo nic mi nie mówią :oops: ale jak uda mi się go nabyć to raczej dużo w nim nie będę zmieniał bo jest bardzo efektowny,jeśli chodzi o [czip].nie jeżdziłem nim ale na pewno mi 163KM to starczy do moich jazd,jeżdziłem dużo MUSSO 120KM i całkiem przyjemnie jedzie,co do navi nie mam jak na razie, daleko od domu się nie zapuszczam a tam gdzie jeżdze jakoś mi idzie między innymi i warszawka.pozdrawiam
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

22 Gru 2008, 18:32

Witam!
Mam ciemnozielonego terracana z roku 2003.
Lubie to autko totez wyprodukowalem taki serwis
Zapraszam na stronkę.
Swoim nakreciłem już ponad 80 tyś (był już w Grecji i Chorwacji).
pozdrawiam
ir
ir

22 Gru 2008, 19:07

Andrzej Małecki napisał(a):Co do napędu, mam 3 możliwości ustawienia pokrętła: 2L - trktuję jako "Last" jazda pod obciążeniem np. przyczepa, 4H napęd na wszystkie koła - włączyłem tylko raz gdy dla fantazji pojechałem pojeździć sobie w terenie, 2H napęd na jedną oś i zawsze na tym ustawieniu jeżdżę. Podobno - ale tego jednak nie sprawdzałem - przy utracie przyczepności włącza się dodatkowy napęd.

Cytat z instrukcji obsługi
2H - napedzane koła tylne
Stosuj gdzy jeździsz po normalnej drodze lub autostradzie.
4H - stosuj do jazdy w terenie lub warunkach zimowych z normalnymi prędkosciami
4L - przelozenie terenowe 4x4
stosuj 4L przy pokonywaniu wzniesien lub zjezdzaniu z nich, jeździe terenowej, holowaniu samochodów. W momencie gdy wymagane jest zwiekszenie mocy.
UWAGA - nie w wybieraj trybu 4 h lub 4 L podczas jazdy pod rodze utwardzonej.

Moj ma tylko dwie pozycje Auto i reduktor. Moim zdaniem to najlepsze rozwiazanie jesli nie chcesz koniecznie meczyc terenu a po prostu np łatwiej wyjechac z zaspy.

pozdr.
ir
ir

23 Gru 2008, 22:47

ir witaj tutaj.powiedz mi o silnikach czy to prawda że to coś z merca?do 2003 roku były 150konne,ale wiem że i 2003 już są 163 konie jak to jest?czy była zmiana w 2003,pisze bo mam na oku z 2003 i gość mówi że ma 163 konie,no i te przełożenia ma też 2 nie 3 jak w wielu.trochę chaotycznie może napisałem :D ale pisz jak możesz,twój ile koni ma.napisz mi tą swoją stronke coś wspominałeś
bluss1
Nowicjusz

23 Gru 2008, 23:41

Karson chylę czoła,dzięki bardzo :D
bluss1
Nowicjusz

23 Gru 2008, 23:47

ir znalazłem już twój serwis :D jest OK tam pogadamy pozdrawiam :)
bluss1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kia Picanto - samochód do miasta
    W Polsce do Kia Picanto należy nieco ponad 9 proc. rynku. Produkowany od 2003 roku, mały "Koreańczyk" doczekał się trzech generacji. Najnowszą wprowadzono w 2017 roku. Pod maską Picanto może się znaleźć jeden z dwóch ...

24 Gru 2008, 06:51

bluss1 napisał(a):ir witaj tutaj.powiedz mi o silnikach czy to prawda że to coś z merca?do 2003 roku były 150konne,ale wiem że i 2003 już są 163 konie jak to jest?czy była zmiana w 2003,pisze bo mam na oku z 2003 i gość mówi że ma 163 konie

moj jest z listopada 2003 i jest 150 KM
pozdrawiam
ir
terracan.pl
ir

15 Lis 2009, 20:06

Witam. Mam Hyundaia Terracana ale nie wiem czy jest w nim takie coś jak kontrolka wskazująca koniec paliwa ? Mam nadzieję , że ktoś mi na to odpowie.
olek07
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska

16 Lis 2009, 20:57

olek07 co mam Ci odpowiedzieć kontrolka jest,co prawda terracana mam od nie dawna mi sie nie zaświeciła,ale mój tato jechał i wspominał że musiał zatankować bo się świeciła kontrolka paliwa,zapraszam na strone terracana,tam się na pewno dowiesz więcej o nim.pozdrawiam
bluss1
Nowicjusz

18 Lis 2009, 17:32

Dzięki ! Pozdrawiam również
olek07
Nowicjusz

Miejscowość: wielkopolska