Hyundai Terracan - proszę was o opinie

23 Paź 2008, 11:51

Witam.zamierzam kupić auto o nazwie terracan 2,9crdi z 2003roku,bardzo mi sie podoba jest duże,ładnie wykonane no i jest jednym z tańszych jak wygląda,porządnych na rynku aut.może macie jakieś wiadomości o tym modelu jak sie spisują.wy tu zadecydujecie czy go kupie.z góry dziękuje
bluss1
Nowicjusz

Miejscowość: WARMIńSKO-MAZURSKIE

26 Paź 2008, 17:56

Witam
A gdzie zamierzasz się tym poruszać?
Bo jak po czarnym to spoko ( lecz ja osobiście nie kupiłbym tego auta bo mi się zwyczajnie nie podoba i nie ma w nim niczego konkretnego czego inne auta nie mają, ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje).
No i wiadomo w teren się nie nadaje, może na jakąś polną drogę ale to max :D
A masz coś jeszcze na oku czy tylko to ?

pozdro
Jeba* i się nie dać, a wyniki same przyjdą...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wałbrzych/Wrocław

27 Paź 2008, 19:51

witam.no pytam bo mi się on bardzo podoba,tylko chciałbym się tu zapytać jak ten samochód sie sprawuje,jak z częściami,może są użytkownicy.Co do jazdy zamierzam nim jezdzić po asfaltach,polnych drogach,lasach no i POLSKICH DROGACH.Pytam o te auto bo można kupić młode w niedrogiej cenie. A szukam dużego auta,bezpiecznego i zdecydowałem na te
bluss1
Nowicjusz

29 Paź 2008, 17:34

Jak nie będziesz z tymi lasami przesadzał to pewnie będzie wszystko ok:D
Na polskie drogi wydaje mi się idealny, lecz niestety nie powiem Ci nic na jego temat jeżeli chodzi o awaryjnośc i części( te możesz posprawdzac gdzieś w sieci )

Ps wiem też ze captiva chevrolet też jest w miare tanim suvem...
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

29 Paź 2008, 19:35

dzięki Wezyrro zawsze coś podpowiedziałeś,uważam że to są dobre samochody tylko niedocenione trochę i na ramie nie byle co,a captiva za droga jeszcze.pozdrawiam i czekam na więcej informacji :) .proszę piszcie
bluss1
Nowicjusz

31 Paź 2008, 23:38

wiedziałem że temat może być ciężki.ale że aż tak?czy naprawdę niema nikogo co by coś wiedział o tym aucie?? :?
bluss1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Nietrzeźwy poranek wśród kierowców
    Aż jeden na czterech kierowców prowadzi samochód rano, po zaledwie kilku godzinach snu poprzedzonych spożywaniem dużych ilości alkoholu. Większość osób nie zdaje sobie sprawy, że aby w pełni wytrzeźwieć ...

01 Lis 2008, 18:21

jak by nie patrzeć to jest dość rzadkie autko na naszych drogach i nie wiem czy nie lepiej by by było żebyś pomyślał nad czymś bardziej popularnym chociażby ze względu na części i wiedzę, którą mogą Ci przekazać użytkownicy.
Wezyrro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

02 Lis 2008, 06:24

Posiadam od kilku miesięcy Terracana - rocznik 2003, diesel 150 KM - ma wszystko (m.in. klima, skóra, hak, napęd na 4 koła, automatyczna skrzynia, nawigacja, kolor czarny) - jestem z niego bardzo zadowolony.
Tylne siedzenia składane - można przewozić większe bagaże, silnik cichy.
Samochód niedoceniany i w Polsce mniej popularny.
Mój Vito stoi w drugim garażu i teraz mniej chętnie do niego wsiadam. Komfort jazdy Terracanem - super.
Ułomność: mało ekonomiczny (wyższe spalanie) w przypadku kierowców lubiących tzw. przygazówki. Jeżdżąc normalnie spala w normie.
Andrzej
Andrzej Małecki
Nowicjusz

04 Lis 2008, 13:34

dzięki Andrzej :) Ja mam na oku z 2003 ale chyba 163 konie.listwy szerokie,o rurowany dookoła,skóra,manual taki mnie interesuje.jest ładny wiem że mało popularny ale chcę zaryzykować.A jak z częściami powiedz tylko serwis czy większe sklepy z częściami też można dostać,oryginały czy zamienniki są?A jakie masz przełożenia w pokrętle dwa [auto] czy trzy,tu są dwa że przód sam sie włącza jak sie tył ślizga wiesz o co chodzi?[auto]pozdrawiam
bluss1
Nowicjusz

04 Lis 2008, 13:45

Wezyrro wiem że auto mało popularne,ale takiego dużego auta z takim wyposażeniem i takiej cenie nie kupie.Myślałem już różnie może to a może tamto ale jak nie małe to brzydkie i na 95%zostaje przy hyundaju.pozdrawiam
bluss1
Nowicjusz

05 Lis 2008, 13:42

Odpowiadam w sprawie części do Hyundaia.
Zanim podjąłem decyzję zakupu TERRACANA sprawdziłem w kilku internetowych hurtowniach ceny filtrów, klocków, tarcz itp., ceny takie same lub o 10 % wyższe od cen do VITO. Dostepne natychmiast. Cen innych części nie weryfikowałem. Co do napędu, mam 3 możliwości ustawienia pokrętła: 2L - trktuję jako "Last" jazda pod obciążeniem np. przyczepa, 4H napęd na wszystkie koła - włączyłem tylko raz gdy dla fantazji pojechałem pojeździć sobie w terenie, 2H napęd na jedną oś i zawsze na tym ustawieniu jeżdżę. Podobno - ale tego jednak nie sprawdzałem - przy utracie przyczepności włącza się dodatkowy napęd.
Nie chcę Cię namawiać, ale warto spróbować - więc kupuj.
Będziesz miał przy tym trochę nowszy model bo to już 163 PS. Gdzie go kupujesz tu czy tam ? Ile oczekuje sprzedający ? Ile przejechanych km jest na liczniku ?
:P
Andrzej Małecki
Nowicjusz

06 Lis 2008, 20:51

witaj Andrzej.to tak :)byłem w serwisie hyundaja zapytać sie czy mają coś takiego albo mogą ściągnąć mi przez siebie ale powiedzieli że nie z ciągają,akurat stał u nich terracan na serwisie i kierownik mówił że będzie prawdopodobnie na sprzedaż.skontaktowałem sie z właścicielem i okazuje sie że maja 2 takie same na firmę brali tylko jeszcze sie zastanawiają kiedy sprzedać.Mam dzwonić w połowie listopada sie dowiedzieć.jeden ma 130,drugi 200 tyś km.sądzę że cenić będą od 35 pod 40 tyś.kupione w kraju,serwisowane,nie bite,brali je z najbogatszym wyposażeniem,bardzo ładnie sie prezentują.tak w 100%ich nie oglądałem ale widać zadbane.to są crdi silnik [nie wiem czy prawda]mercedesa?czy na licencji?no i te napędy mają tylko dwie regulacje nie wiem czy dobrze czy żle .szerokie listwy dookoła i trochę chromu rurki z tyłu,przodu,boku i na przednim zderzaku taka wklejona listwa chromowa co mi się bardzo podoba, spojlerek z tyłu, jak możesz napisz z kąd jesteś?może mieszkamy obok siebie :)
bluss1
Nowicjusz

07 Lis 2008, 07:56

Samochody musisz dokładnie obejrzeć i zrobić nieco dłuższą jazdę próbną - mieszkam w Warszawie.
A.
:P
Andrzej Małecki
Nowicjusz

07 Lis 2008, 16:38

no jak sie zdecydują,no i ja sie zdecyduje sprawdzę dobrze.gotów jestem zapłacić i sprawdzić w serwisie wszystko :wink:
bluss1
Nowicjusz

09 Lis 2008, 19:11

TERRACAN Jaki wybierasz kolor samochodu ? O ile mi wiadomo dominują kolory: srebrny metalik, błękitny oraz czarny. Czy środek - mam na myśli Mittelkonsole oraz drzwi są wyłażone drewnem (czeczotką) ?
Jakie opony ? Czy planujesz instalację "Chiptuning Power HP". Ja jakoś nie mogę się zdecydować - to wydatek około 430 PLN.
Mam u siebie system nawigacyjny BECKERA, który funkcjonuje na terenie Europy Zachodniej niestety nie działa w Polsce. Dostępne płytki są mało szczegółowe. Zatem kupiłem w Biedronce za 230 PLN najprostsze NAVI, które po wgraniu oprogramowania spełnia swą rolę dostatecznie. Poza Polską korzystam z wbudowanego NAVI BECKERA.
Pozdrawiam
A :P
Andrzej Małecki
Nowicjusz