Hyundai Veloster - jak aktywować automatyczne składanie lusterek?

05 Sie 2022, 12:13

Siema wszystkim. Kupilrm nie dawno hyundai veloster ale nie wiem jak ustawić automatyczne składanie lusterek podczas otwirrania/zamykania samochodu. Wiem że jest taka mamunalna możliwość z wnętrza auta przyciskiem na drzwiach ale szukam jak to ustawić automatycznie. Może ktoś wie jak to ogarnąć? Z góry dzięki
Alan1025
Nowicjusz

06 Sie 2022, 11:01

Wszystko zależy od tego czy masz funkcję AUTO, możesz mieć składanie i rozkładanie bez tej funkcji i wtedy nie będziesz miała automatycznego składania i rozkładania.

Wrzuć zdjęcie do załącznika panelu z przyciskami od regulacji lusterek.

Według instrukcji wygląda to tak:
Przełącznik w położeniu środkowym (AUTO): Automatyczne składanie i rozkładanie lusterek w następujący sposób:
  1. Wersje bez inteligentnego kluczyka:
    – Lusterka składają się lub rozkładają odpowiednio po zablokowaniu lub odblokowaniu zamków za pomocą kluczyka zdalnego dostępu.
  2. Wersje z inteligentnym kluczykiem:
    – Lusterka składają się lub rozkładają odpowiednio po zablokowaniu lub odblokowaniu zamków za pomocą inteligentnego kluczyka.
    – Lusterka składają się lub rozkładają odpowiednio po zablokowaniu lub odblokowaniu zamków za pomocą przycisku na klamce drzwi.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Sie 2022, 12:30

Wychodzi na to że może nie mam tej funkcji. Jest jakaś możliwość zrobienia żeby te lusterka składały się automatycznie przyvzamykajniu?
Alan1025
Nowicjusz

06 Sie 2022, 12:48

Możliwość jest ale wiąże się to z instalacją dodatkowego modułu który by realizował takie założenie. Samo podłączenie nie powinno być trudne :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

06 Sie 2022, 13:05

Jak to ogarnąć? Co musiałbym dokładnie kupić? Mam te auto dopiero parę dni także nie ogarniam zbyt wiele jeszcze.
Alan1025
Nowicjusz

06 Sie 2022, 13:35

Są różne uniwersalne ale np. tu [link do oferty na Allegro wygasł] masz taki który był montowany w innych modelach Hyundai.

Obejrzyj sobie też taki filmik z montażem w i40 może coś Ci rozjaśni :)

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Rokiko
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowa Celica GT4 Carlosa Sainza na sprzedaż
    Wystarczy 199 000 euro i oryginalna Celica GT4 ST165 Carlosa Sainza może być twoja. Samochód, którym słynny Hiszpan zajął drugie miejsce w Rajdzie Grecji 1991, został wystawiony na sprzedaż przez belgijską firmę ...