I30 kombi, 1,6 ON, Warszawa, zerknie ktoś?

01 Mar 2016, 22:46

Zerknie ktoś z doświadczeniem na tego i30. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
nieludzki
Nowicjusz

Auto: Kia Ceed kombi 2010 1,6 benzyn
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

02 Mar 2016, 10:25

Bez kitu 38k i tylko dwie elektryczne szyby :roll: ten z linku jest jednym z najdroższych I30 z tego roku i z tym silnikiem i jak sama nazwa sprzedającego wskazuje auto jest poleasingowe i tutaj zastanawia mnie jedno,dlaczego ktoś chcę je już sprzedać?

Sam diesel 1.6 jest dobrze wyciszony nawet przy większych prędkościach hałas nie wdziera się do wnętrza. Natomiast dynamika cóż, wydaje się wystarczająca nic więcej. Pozytywnie zaskakuje zużycie paliwa, mimo że nie zbliża się nawet do deklaracji producenta niemniej wynik na poziomie 6-6,5 l/100 km w mieście jest przyzwoity.
Krótko mówiąc I30 stanowi coraz groźniejszą konkurencję choćby dla aut z koncernu VW to bardzo przyzwoity, choć nierzucający się w oczy pojazd.
Podsumowując warto wziąć pod uwagę I30 z dieslem.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

02 Mar 2016, 10:28

Dodam tylko, że salonowo ta wersja kosztowała jakieś 65tys. zł
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

02 Mar 2016, 10:30

Hej. Dzięki. To że z tyłu nie ma elektryki to mi nie przeszkadza. To że poleasingowe to chyba nie jest wada? Cóż. Przebieg jest zachęcający, jakiegoś dynamicznego auta też nie potrzebuję - wożę żonę i dzieci.
nieludzki
Nowicjusz

02 Mar 2016, 10:36

Jak tym poleasingowym autem jeździła osoba, która dba o samochód nawet jak nie jest jej i jest za niego odpowiedzialna to nie ma co odrzucać go. Przynajmniej wszystkie naprawy były wykonywane (choć pewnie ich nie było).
Gorzej z kondycją podzespołów typowo dieslowskimi jak jeździł głównie w mieście.
dzida
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 455
Miejscowość: Biłgoraj
Prawo jazdy: 05 05 2008
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8

02 Mar 2016, 10:38

Barol, widzę, że czytujesz Auto Świat :mrgreen:
Poleasingowe czy nie i tak trzeba je dokładnie sprawdzić - tego typu historia sama w sobie nie jest żadną wadą (większość moich znajomych po fachu bierze samochody w leasing i dbają o nie jak o swoje). Tutaj plusem jest polski salon = szansa na dokładną weryfikację.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Silnik 1LR-GUE - Lexus
    Skoro o Lexusie mowa, nie można nie wspomnieć o prawdopodobnie najbardziej zaawansowanym silniku w historii japońskiej marki, który trafił pod maskę najbardziej egzotycznego auta Lexusa. Mowa o jednostce V10 napędzającej ...

02 Mar 2016, 10:39

Już trzeci miesiąc szukam auta. Tak to ja nic nie kupię. Mam trochę pieniądza a aktualnie jeżdżę starym fiatem uno. Buuuuuu...... Skąd mam wiedzieć jak tam z podzespołami jest?
nieludzki
Nowicjusz

02 Mar 2016, 10:41

Haha w tym przypadku akurat musiałem :mrgreen:

nieludzki najlepiej jedż na oględziny z osobą która choć trochę się zna na autach albo weż auto na stację diagnostyczną.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

02 Mar 2016, 10:43

tak zrobię.
nieludzki
Nowicjusz

02 Mar 2016, 10:47

Tylko w przypadku stacji pamiętaj że to Ty ją wybierasz a nie sprzedający.
Poproś też o nr VIN żeby chociaż orientacyjnie sprawdzić auto.
Barol
Awatar użytkownika