Ibiza 1.4 1996r. - wymiana kolumny kierowniczej

26 Wrz 2009, 16:12

Witam.

Posiadam Seata Ibize 1.4 z 1996r.

Ostatnio dowiedziałem się, że mam do wymiany kolumne kierowniczą. Jak myślicie w granicach jakiej kwoty taka wymiana (kupno nowej) bedzie moglo kosztować?

pozdrawiam.
dudus91
Nowicjusz

Miejscowość: Polska
  • 27 Wrz 2009, 14:50

dudus o nowej bracie nawet nie myśl :shock: ,taka kolumna np. do najnowszego NISSANA MICRY kosztuje ok.6000 zł a zamienników nie ma i zregenerować na dzień dzisiejszy jej nie można :!: Ty masz samochodzik ,którego kolumnę się regeneruje bez problemu a i tani zamiennik też kupisz tylko ,że regenerowana kolumna oryginalna będzie lepsza od taniego zamiennika.Podam ci przykład, kolumna do Opla Astry z 2001r.oryginalna kosztuje ok.4500 zł(o ile dobrze pamiętam,demencja starcza mnie już tłucze :sad: ),zamienniki kosztują od 1000-2500 zł a regeneracja 600 zł :grin: .Warsztaty specjalistyczne na wykonanie regeneracji potrzebują zwykle 2-3 dni,większe placówki mają w swym składzie zregenerowane kolumny(ty oddajesz swoją).Średni koszt regeneracji kolumny oscyluje od 500-1200 zł ,ciebie czeka raczej wydatek bliższy 500 zł.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
      Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...