Ile kosztuje wymiana wysprzęglika i zacisków hamulcowych?

03 Sie 2011, 13:24

Mam takie pytanie, ponieważ za bardzo się na tym nie znam, a mam wrażenie, że mechanik mnie oszukuje... 2 miesiące temu wymieniał mi klocki hamulcowe i nie zauważył, że zaciski hamulcowe są popsute... klocki się spaliły i teraz wymieniał zaciski na nowe (tzn. na używane). Mam forda ka, on włożył jakies od fiesty, bo akurat takie miał na zbyciu... zapłaciłam za to ponad 300zł... miałam tez w samochodzie problemy z wysprzęglikiem, tzn. 3 miesiące temu zawiesił mi się samochód na skrzyżowaniu i nie mogłam ruszyc, jednak przez 3 miesiące było wszystko ok... wtedy wystarczyło mocniej wcisnąć sprzęgło, teraz samochód jezdzil, jednak po naprawie u mechanika, ten wysprz ęglik puscil totalnie, płyn hamulcowy się leje strumieniami, samochód ciezko ruszyc a jak juz ruszy to wyskakuje do przodu, przy hamowaniu gasnie. Mechanik twierdzi, ze to nie jego wina i zbieg okolicznosci.... za wyjecie i wlozenie skrzyni chce 250zł plus koszty części (tzn wysprzeglika)... co o tym myslicie, czy takie są te ceny, bo jak dla mnie ten mechanik cos kręci?
is2112
Obserwowany

Auto: Ford Ka

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Milion kilometrów Mitsubishi Carismą!
    Liczne badania potwierdzają wyjątkową trwałość produktów Mitsubishi Motors Corporation oraz wysoki poziom zadowolenia klientów firmy – bezpośrednie rezultaty znakomitej inżynierii MMC. W najdalszych zakątkach ...