Ile mam czasu na rejestracje

25 Lip 2008, 20:43

witam.
kupilem samochod w niemczech. mam akcyze, mam oplacony urzad skarbowy. wszystkie papiery, przeglady itd. zostala mi jeszcze rejestracja.
chcialem sie dowiedziec do kiedy musze zarejestrowac? podobno do 30 dni.
ale w tej chwili nie potrzebuje go rejestrowac, a dopiero za jakies 2 miesiace - z czym jest to zwiazane?
czy zarejestruja mi go za 2 miesiace ( czyli 3 miesiace od zaplacenia akcyzy)?
dziekuje.
piotrtal
Nowicjusz

26 Lip 2008, 17:17

Witam-0048 22 6203021-to jest numer telefonu do urzędu komunikacji-tam dowiesz się na 100% jak to wygląda i tylko wtedy bedziesz pewien że nie grożi ci jakieś przedawnienie a co za tym idzie kara,daj znać jak się dowiesz pozdrówka...
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: pomorskie

26 Lip 2008, 17:21

boss.007 napisał(a):Witam-0048 22 6203021-to jest numer telefonu do urzędu komunikacji-tam dowiesz się na 100% jak to wygląda i tylko wtedy bedziesz pewien że nie grożi ci jakieś przedawnienie a co za tym idzie kara,daj znać jak się dowiesz pozdrówka...

dzwonilem i do urzedu komunikacji i urzedu miasta. wszedzie mi powiedzieli, ze trzeba w ciagu 30 dni, ale jak bedzie pozniej rejestrowany to oni nie beda wyciagac konsekwencji. niestety juz mialem pare takich akcji, ze urzedas mowil jedno a inaczej to wygladalo w rzeczywiscosci. chcialem wiec sie dowiedziec jak to wygladalo w waszym przypaku.
bo jak ryzukuje tym, ze nie bede mogl zarejstrowac samochodu nigdy to nie wiem co zrobie. w ostatniom okresie urzedasow mam juz po dziurki w nosie.
piotrtal
Nowicjusz

26 Lip 2008, 17:27

:( to jest to miałem podobne problemy,to zależy od pracowników komunikacji,ale z tego co ja przećwiczyłem to nigdy nie czekałem więcej niż 30-dni...powodzenia daj znać...
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Lip 2008, 09:28

boss.007 napisał(a)::( to jest to miałem podobne problemy,to zależy od pracowników komunikacji,ale z tego co ja przećwiczyłem to nigdy nie czekałem więcej niż 30-dni...powodzenia daj znać...

do 30 dni barany nie maja prawa robic zadnych problemow bo jest to ich zakichanym obowiazkiem obsluzyc klienta.
piotrtal
Nowicjusz

28 Lip 2008, 10:31

No a Ty potrzebujesz 2-miesiące no nie?No ale nic musisz się dostosować pozdrowienia.
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dzikie zwierzęta wiosną, a bezpieczeństwo na drogach
    Wiosną dzika przyroda budzi się do życia i zwierzęta stają się bardziej aktywne. Wiele gatunków ptaków wraca z cieplejszych rejonów świata i rozpoczyna okres godowy. Jaki to ma związek z bezpieczeństwem ...
    Toyota Corolla TE27 (1972–1974)
    To właśnie od niej zaczyna się wielka przygoda Corolli ze sportem. Pod maską lekkiego, ważącego zaledwie 855 kg nadwozia coupe ówczesnej Corolli TE27 zamontowano 115-konny silnik DOHC z Celiki. Ta wersja trafiła do ...

28 Lip 2008, 15:38

boss.007 napisał(a):No a Ty potrzebujesz 2-miesiące no nie?No ale nic musisz się dostosować pozdrowienia.

tak potrzebuje 2 miesiace.
to w koncu nie wiem w tym miales problem skoro rejestrowales samochod w terminie? w czym miales problem?
piotrtal
Nowicjusz

28 Lip 2008, 15:58

wydali mi "miękki" dowód,po upłynięci czasu do odbioru "twardego"zaczeły się problemy że niby to nie mam jakiegoś potwierdzenia z UC(bez tego nie można wogóle wydać czasówki ani jakiego innego dokumentu),ale pani kochana powiedziała że ona wydała mi to bo ją uprosiłem,co było kąpletną bzdurą,ale na nich nie poradzisz,musiałem jeszcze raz jechać do oddalonego odemnie 200km urzędu celnego,stać pół dnia w kolejce itp.same nerwy a to tylko że ktoś w UK posiał świstek.Urząd komunikacji to najgorsza instytucja z jaką mniałem do czynienia,naszczęście to już koniec z tym...teraz rejestruje przez telefon bez stresu itp(mieszkam za granicą)to teraz wiesz co mniałem na myśli... 8)
RAZEM DAMY RADE!!!
boss.007
Nowicjusz
Awatar użytkownika

28 Lip 2008, 22:16

na rejestracje jest 30 dni i nic nie moga Ci zrobic jak przyjdziesz poźniej. Nie ma poki co przepisu ktory by regolowal jakies sankcje. Wiem co mowie bo jestem jednym z tych wstretnych urzedasow
kropka1
Początkujący