Ile musze wybulic za ten samochód

07 Sie 2018, 13:51

Witam , chciałbym kupić opla insignie jednak mam problem gdyż rozbieżność cenowa jest dość sporą te najtańsze egzemplarze oczywiście zwracają mój wzrok lecz po przyglądaniu się fotkom widać że np błotnik inny odcień lub nierówne spasowanie elementów . Model nie podlega dyskusji gdyz mi się podoba i już postanowiłem że będzie to Insignia . A więc tak wymagania :
-najlepjej czarny lub ciemno brązowy HB lub sedan
-rok 2010-2011
-krajowy kupiony w Polsce
-bezwypadkowy
-Dość zadbany lakier żeby nie było nierównych szczelin miedzy plastikami (bardzo mnie to irytuje )
-diesel 2.0 160km przebieg do 220k
-z wyposażenia musi mieć bixenon ,ledy,klimatronik,elektrykę , nawigacja mnie nie interesuje bo zawsze nawiguje mnie telefon.
-najlepjej nie od handlarza tylko prywatną osoba która posiada samochód jakiś czas

A więc to tyle . Panowie wiem że ceny są różne ale ile muszę przygotować na te wymagania na ten samochód ? Pakiet startowy nie brany pod uwagę gdyż wiadomo że trzeba mieć trochę chodzi mi o sam samochód ...
claris1994
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: 1.9Jtdm 150km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

07 Sie 2018, 17:17

w tamtym roku sprzedawałem taką insignię z 2011R za 34 tys zł ale miała przebieg 140 000km, była od 1 właściciela z tym że import szwecja,
to auto było w wersji Cosmo i warte było dużo więcej tzn. pod 40 000zł gdyż udało się wyrwać egzemplarz w zasadzie na rynek szwedzki, ale dopiero po obniżeniu ceny do 34900zł zaczęły dzwonić klienci , wcześniej przez 2 -3 miesiące nie było zainteresowania pomimo lakieru fabrycznego na całości. Czyli miała znaczenie cena.
Ceny będą rożne, pewnie od 29 do 39 tys nawet w zależności od tego kto co ma, jak kto chce szybko sprzedać i w jakim stanie jest auto...ale generalnie uważałbym z tym silnikiem, wiadomo obowiązkowo pompa oleju do sprawdzenia, no i diesle to teraz jakieś 20-30 % są tańsze od benzyniaków.
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

07 Sie 2018, 17:30

Tak jak pisze poprzednik pułap to mniej więcej około 33-35k,warto też poszukać auta z rozliczenia od autoryzowanego sprzedawcy.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Sie 2018, 17:40

claris1994 napisał(a):przebieg do 220k
czemu?

Generalnie takie auto jak powyżej nie istnieje, albo jest to na tyle biały kruk, że sprzedaje się zanim zdążysz zareagować, albo... jest sprzedawane przez handlarza, przekręcone i odpicowane.
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

09 Sie 2018, 17:02

Znajomy Ojca moze będzie sprzedawać taką właśnie jaka mnie interesuje i tak 2010r 205k przebieg org bo z polskiego salonu i on jest 2 wł od kilku lat . Zadbana ,bez nawigacj ale reszta jest bixenon itp . Cały lakier w oryginale nigdy nawet lekkiej kolizji nie miał , rok temu podobno odświeżony lakier w studiu odnowy samochodowej . Ogólnie ojciec mówi że ten jego znajomy jest pedantyczny i Insignia powinna być dobra i wychuchana,dwa komplety kol na obu roczne opony , Alu na letnich ,strukturalne na zimowych tyle że ojciec się pytał i znajomy chce 34k . Warto ?
claris1994
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Alfa Romeo 159
Silnik: 1.9Jtdm 150km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

09 Sie 2018, 17:47

Takie auta zazwyczaj trafiają do rodziny albo znajomych,w ostateczności lądują na olx/otomoto/allegro.

Ogólnie z tego co piszesz to auto wydaje się być mega pewne,jeśli faktycznie jej stan jest naprawdę dobry to ja bym dał tyle.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012