Ile powinien kosztować dobry CLK W209 5.0 V8 ?

11 Lut 2022, 21:29

Cześć wszystkim :)
Założyłem tu niedawno temat z pytaniem o auto do określonej kwoty, miała to być docelowo w miarę mocna szesnastka z turbo lub bez ale... od ostatniego mojego wpisu na forum dużo się zmieniło i wydarzyło, bo wróciłem dosłownie do żywych po covidzie :unsure:
Ktoś w postach w moim temacie podrzucił wtedy pomysł w209 jako auta być może złoty środek bo nie ma airmatica, 4matica, sbc i innych syfów a jest autem wg mnie pięknym.
Ile takie w miare fajne w209 w tym motorze powinno kosztować ? Wiecie może na co szczególnie zwrócić uwage przy oglądaniu ? Bo na otomoto rozpiętość cenowa jest w tej chwili od 30tyś w góre.
Prosze o pomoc i z góry dzięki za odpowiedzi, dużo zdrówka !
MecenasKarol
Nowicjusz

18 Kwi 2022, 10:45

Kolego,pytanie to jest ciężkiego kalibru,ani jednego silnika V8 jeszcze 12 lat temu nie było na liście polecanych,z powodów prostych,dużo palą,rozrządy ,inspekcja po 200 tyś km,czas pokazał ,że nawet silniki V6 350 272 KM,które wtedy były na liście polecanych okazały się totalną ,,kichą,,obecnie znajdują się na ścisłej liście najgorszych silników benzynowych Mercedesa,czas je zweryfikował bardzo starannie,moja rada,odpuść sobie,mojemu koledze do samego końca odradzałem W209 CLS,ja kupiłem W210 2.9 TD kilka dni wcześniej,mnie kosztował 10 tyś zł,on zapłacił 21 tyś zł,ja jeżdżę już rok bez złotówki inwestycji,bez żadnej awarii,jego auto stoi od roku,przeskoczył łańcuch i po silniku,naprawa nieopłacalna,używane silniki niewiadomego stanu ok.14 tyś zł,to auto sponiewierało chłopaka psychicznie,21 tyś zł w błoto,jest do sprzedania,ale ja osobiście z przyzwoitości odradziłbym nawet Putinowi,osobiście nie dałbym 5000 zł,ba nawet 2000zł byłoby mi szkoda.Kolego,nie pakuj się w te auta.Owszem,mają sens,tylko wersje AMG jako lokata kapitału,inne w żadnym wypadku,szkoda kasy.V8 jesli już,tylko LEXUSY.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Z Paryża do Dakaru hybrydowym Priusem
    Kreatywni i żądni przygód. Tak mówili o sobie członkowie japońskiego klubu entuzjastów motoryzacji. W 1979 roku utworzyli rajdowy zespół zwany Team ACP i żeby buńczuczne oświadczenia otrzymały ...
    Picie i jedzenie za kierownicą - to niebezpieczne!
    W związku z obowiązującym zakazem spożywania posiłków w lokalach gastronomicznych wiele osób kupuje dania na wynos. Nie powinno to jednak skłaniać kierowców do jedzenia (nawet frytek) czy picia podczas ...