18 Kwi 2022, 10:45
Kolego,pytanie to jest ciężkiego kalibru,ani jednego silnika V8 jeszcze 12 lat temu nie było na liście polecanych,z powodów prostych,dużo palą,rozrządy ,inspekcja po 200 tyś km,czas pokazał ,że nawet silniki V6 350 272 KM,które wtedy były na liście polecanych okazały się totalną ,,kichą,,obecnie znajdują się na ścisłej liście najgorszych silników benzynowych Mercedesa,czas je zweryfikował bardzo starannie,moja rada,odpuść sobie,mojemu koledze do samego końca odradzałem W209 CLS,ja kupiłem W210 2.9 TD kilka dni wcześniej,mnie kosztował 10 tyś zł,on zapłacił 21 tyś zł,ja jeżdżę już rok bez złotówki inwestycji,bez żadnej awarii,jego auto stoi od roku,przeskoczył łańcuch i po silniku,naprawa nieopłacalna,używane silniki niewiadomego stanu ok.14 tyś zł,to auto sponiewierało chłopaka psychicznie,21 tyś zł w błoto,jest do sprzedania,ale ja osobiście z przyzwoitości odradziłbym nawet Putinowi,osobiście nie dałbym 5000 zł,ba nawet 2000zł byłoby mi szkoda.Kolego,nie pakuj się w te auta.Owszem,mają sens,tylko wersje AMG jako lokata kapitału,inne w żadnym wypadku,szkoda kasy.V8 jesli już,tylko LEXUSY.