Witam!
Mam pytanie do "klimatologów" - ile czynnika wchodzi do układu klimatyzacji w Smarcie ForTwo model 450 z rocznika 2001 w wersji z silnikiem diesla 0,8 ccm? Znalazłem ilość czynnika do Smarów ale z silnikami benzynowymi 0,6 i 0,7 ccm i nie było by problemu gdyby nie to że dla każdego z nich jest inna ilość czynnika chłodniczego. Więc nie można tu zastosować prostej analogii i nabić tyle gazu R134a jak w benzynowcach.
Dziękuję za odpowiedzi.
Pozdr.
Voytheck
[ Dodano: 6 Kwiecień 2011, 12:06 ] Witam!
Czyżby nie było nikogo kto by posiadał dane, o które prosiłem? A ja mam jeszcze jedno dodatkowe pytanie - otóż czy istnieje jakaś stała proporcja ilości oleju uzupełnianego w instalacji do ilości aplikowanego gazu R134a?
Dzięki za odpowiedź.
Pozdr.
Voytheck
Tego nikt ci nie powie,nawet ktoś kto obsługuje klimy,kombajn tylko wie,wprowadzasz dane do jego komputera(auto,model,itd)i kombajn(nie zbożowy )obsługuje klimę sam,wie ile czynnika jest w środku ,ile go trzeba(wchodzi)i ile trzeba dobić.
Przecież sam nie nabijesz klimy to i po co Ci te dane? jedziesz do serwisu i tam wszystko zrobią. Może ktoś z jakimś programem typu AutoData zobaczy czy nie ma takich danych.
Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla? Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
Droga hamowania vs droga zatrzymania Droga hamowania to odległość przebyta przez samochód od momentu uruchomienia hamulca do całkowitego zatrzymania auta. Natomiast aby poznać drogę zatrzymania, trzeba doliczyć odcinek, który przejedzie samochód ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.