Ilość kilometrów to tankowania

06 Maj 2021, 17:47

Witam. Ostatnio mi sie zaczęło psuć pokazywanie kilometrów do tankowania. Najpierw zatrzymało sie na 80 a teraz jak zatankowałem to pokazuje zbyt dużo (o 200km). Co to może być. Wskaźnik poziomu paliwa pokazuje dobrze. Mechanik sprawdził mi wtycznki przy pompie paliwa i nie wie co to moze być.Podłączenia pod komputer też nic nie pomogło i błędów nie było.Poradźcie mi.

(audi s5 4.2 benzyna 2007 rok)
Adi098
Nowicjusz

Zdjęcia: 11
  • 06 Maj 2021, 18:02

Spróbuj zatankować do pełna. Być może potrzebna tu jest jakaś kalibracja tych km które pokazuje.
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

06 Maj 2021, 21:15

Właśnie tankowałem do pełna i nic sie nie zmieniło.
    Adi098
    Nowicjusz

Zdjęcia: 11

07 Maj 2021, 11:06

Powiem Ci szczerze że jeszcze nie spotkałem się z takim problemem.

Jak zatankowałeś do pełna to ile pokazało że masz do przejechania km? ile litrów wchodzi do baku?
    Rokiko
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Niebezpieczny miesiąc na drogach - październik
      Jesienią dostosowanie techniki prowadzenia samochodu do zmiennych i często trudnych warunków ma szczególne znaczenie. W ostatnich latach to właśnie w październiku w wypadkach drogowych w Polsce zginęło najwięcej ...
      Icona Vulcano – 2,8 sek., 950 KM
      Szalona propozycja włoskiej manufaktury z 2013 roku, stworzona z myślą o chińskim rynku to na razie wciąż bardziej motoryzacyjna ciekawostka, niż samochód drogowy. Nic dziwnego, producent przewidział budowę zaledwie ...