Ilośc miejsc w DR a faktycznie.

15 Lut 2017, 22:09

Witam, kupiłem kilka dni temu TRANSITA, zarejestrowany jest on na 5 osób.
Z przodu ma dwa siedzenia, a tylną kanapę niestety właściciel gdzieś posiał.

I tutaj pytanie, czy mogę mieć problemy z policją lub na przeglądzie że rejestrowany jest na 5 osób a siedzienia są tylko 2?

Dodatkowe pytanie to nawet gdybym dokupił mu tą kanapę na tył to jest dziwna rzecz. Szyba jest tylko po prawej stronie, z lewej natomiast sama blacha, dlaczego tak jest? Przy kanapie z tyłu powinny być chyba szyby z dwóch stron prawda?

Czy ewentualnie mogłbym wymienić fotel pasażera z przodu na kanape 2-osobową? Miałbym wtedy 3 miejsca z przodu i jakoś zmienić dane w dowodzie aby był 3 miejscowy?
mj9111
Nowicjusz

Auto: Ford Transit

16 Lut 2017, 20:07

Faktycznie skoro jest 5miejscowy to szyby powinny być po obu stronach. Coś jest na mieszane badań nie podbijesz bez tylnych siedzeń ale najlepiej udaj się na stację kontroli i przedstaw sytuację diagnoście on Ci najlepiej powie jak to ugryźć. Wydaje mi się że jak będziesz chciał zrobić na 3 miejsca to będziesz musiał wstawić ścianę grodziowa i możliwe też że zlikwidować szybe.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Lut 2017, 20:10

Najlepsze jest to że poprzedni własciciel własnie już wstawił sciane grodziową za przednimi siedzeniami, wiec to byłoby z głowy. Zmartwiłeś mnie tylko z tą szybą... No ale na upartego to po prostu całe drzwi chyba wymienic bedzie taniej
Chociaż z drugiej strony widziałem wiele modeli 3 osobowych które miały jedną szybę z tyłu więc tu chyba nie powinno być problemu.
mj9111
Nowicjusz

16 Lut 2017, 22:06

No to skoro już masz ścianę no to naleśniki nie zrobisz badań na 5 os. Teraz to chyba najlepiej zrobić badania na 3 miejsca pod warunkiem że założysz dwojke i zmienić dane w dowodzie i pozamiatane a z tą szybą to nie wiem jak jest :? A z którego roku masz Trazola to spróbuję się czegoś dowiedzieć jak powinno być.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

16 Lut 2017, 22:08

Rok 2001, zastanawiam się tylko czy jak wrzuce tam kanape 2 osobowa zamiast pojedynczego fotela to czy nie bedzie ktos chcial badan z pimotu...
mj9111
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego trzeba posiadać ubezpieczenie motocykla?
    Ubezpieczenie motocykla jest obowiązkowe podobnie jak w przypadku samochodu. Warto sprawdzić, ile kosztuje ubezpieczenie motocykla na rynku, bo oferty TU różnią się od siebie. W wyborze najkorzystniejszej polisy pomaga ...
    Honda Civic - I generacja
    Jednym z najdłużej produkowanych na świecie modeli samochodów osobowych jest aktualnie Honda Civic. Obecnie możemy już kupować auta zarówno z ósmej jak i dziewiątej generacji, warto jednak poznać historię ...