Imitacja turbosprężarki

08 Kwi 2008, 05:57

Myślisz że taki odkurzacz będzie robił hałas pośród jeżdżących po mieście aut? :lol: Z resztą wszystko będzie wiadomo bo zaraz sie zabieram za ten patent.... :lol: :lol: :lol:
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

20 Kwi 2008, 14:03

a co sądzicie o tym patencie? [link do oferty na Allegro wygasł]
siakus
Nowicjusz

20 Kwi 2008, 21:29

Aa to to już znam. Kumpel miał takie coś w Calibrze. Powiem Wam że kurde odgłos identyko! jak blow off.
A tak na marginesie dział tuning - to jest właśnie to autko które miał
http://www.furious.pl/article/calibra_rtt/index.htm
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

20 Kwi 2008, 23:35

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

a co sądzicie o tym ? Jak ten patencik można przetłumaczyć na polski żeby znaleźć to coś na Allegro :P? To działa tylko ze sportowymi dolotami no nie?

EDIT:
Ok to chyba są blow offy. Czy każdy z nich jest dedykowany konkretnemu modelowi? Bo poszukuję do Nissana P10 95 r. Do tego części do sportowego dolotu.. Może ktoś pomoże poszukać? Jak coś to PW
siakus
Nowicjusz

21 Kwi 2008, 08:30

jak będziecie mieli taki patent żeby to tak wyglądało to napiszcie;)

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Szatek
Aktywny

Miejscowość: Elbląg

21 Kwi 2008, 16:03

Niby turbo simulator ale to nie jest jednak faktycznie system podtrzymania turbo?
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Zadbaj o szyby i czyste światła
    Jazda samochodem z brudnymi szybami potrafi być bardzo niebezpieczna i znacznie ograniczać pole widzenia. Zwłaszcza zimą podczas opadów deszczu lub śniegu, gdy na drogach leży sól i błoto, które stale ...

21 Kwi 2008, 16:22

Ty jak sie nie mylę wydech też ma wpływ na dynamikę pojazdu!! to jak go zatkamy jakimś gwizdkiem nie będzie szedł gorzej??
Szatek
Aktywny

21 Kwi 2008, 18:28

Mam pytanie co do blow off'a mianowicie, mogę go zamontować w swojej primerze p10 95r. 1.6 SLX 16V po uprzednim montażu sportowego dolotu?
siakus
Nowicjusz

21 Kwi 2008, 21:46

Montaż sportowego dolotu powietrza nie ma tu nic do rzeczy ponieważ zawór blow off montuje się do silników wyposażonych w system turbo. A czy silnik Twojej Primery posiada turbodoładowanie???
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

21 Kwi 2008, 22:29

arek_89 napisał(a):Montaż sportowego dolotu powietrza nie ma tu nic do rzeczy ponieważ zawór blow off montuje się do silników wyposażonych w system turbo. A czy silnik Twojej Primery posiada turbodoładowanie???
ale wiesz w wiejskim tuningu ma być jak najtaniej, a jak chcesz mieć w silniku zawór to z 200zł ja nie więcej a końcówka 50 ;D ty a jak się nie ma turbo to można sobie kupić i wsadzić??
Szatek
Aktywny

22 Kwi 2008, 07:07

Hehehe ;] nie bluzgaj proszę wiejskim tuningiem :] po prostu nie znam się jeszcze na tym tak jak Ty. ;] Wiem widziałem, że blow offy są tylko do samochodów wyposażonych w turbo. Rozglądam się właśnie za turbo do swojego samochodu :) Cenowo widziałem, że nie będzie to mały wydatek :] A jest coś co może imitować ten dźwięk? Np stożek razem z małą turbinką w środku?
siakus
Nowicjusz

22 Kwi 2008, 13:00

siakus napisał(a):Hehehe ;] nie bluzgaj proszę wiejskim tuningiem :] po prostu nie znam się jeszcze na tym tak jak Ty.

Ja tam nie mam nic do wiejskiego tuningu tylko żeby nie było przesadnie ;D A po 2 nie ma tu lepszych i gorszych każdy kto tu się zarejestruje jest najlepszy xD

cenowo to chyba nawet i z 2000 zł wiec nie za mało ;/ ale może coś można byłoby znaleźć na tych auto złom itp
Szatek
Aktywny

22 Kwi 2008, 15:50

Szatek napisał(a):ty a jak się nie ma turbo to można sobie kupić i wsadzić??

Oczywiście że można, z tym że to nie jest takie tanie i proste tak jak to brzmi, że sie kupuje i wsadza. W innych tematach o montażu dmuchawki pisałem więc poszukaj. Ale tak uogulniając, żeby to wszystko miało ręce i nogi to trzeba zainwestować ok.8000-10000zł. Trzeba zainwestować w kuty układ korbowo-tłokowy, w turbinke rzecz jasna, kolektory pod turbo, specjalny wydech, pompe, inny program ECU, no i wystroić to wszystko. Tańszym kosztem oczywiście też można, bo jak turbawa będzie dmuchać ciśnieniem 0,4 i nie będziesz pałował motoru to też pojeździ.
Pozdro.
Tuningowi diesli - NIE
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

22 Kwi 2008, 17:41

To już takie kwoty że wole sobie kupić inny samochód xD
Szatek
Aktywny

22 Kwi 2008, 17:46

Hehehe to potężna kwota :) Rozsądniej jest chyba kupić samochód z turbo.. :P pytałem wyżej czy stożek z małą "turbinką" jakie oferują na Allegro mógłby chociaż troszkę poprawić dźwięk pracy silnika? Zależy mi bardzo na akustyce motoru ;)
siakus
Nowicjusz