Imperial Trans Cargo LTD

04 Paź 2013, 15:47

Witam. Chciałbym kupić samochód. Znalazłem oferte BMW z UK. Ogolnie nawiązałem kontakt z typem który pracował w polsce kupil samochod ale musail wrocic do UK i zABRAŁ samochod ze sobą i teraz chce sprzedać. Wysyłka samochodu miała by być za posrednictwem firmy transportowej Imperial Trans Cargo . Miałbym wpłacic 1/3 wartosci auta, przysla samochod do mnie i mam 10 dni na test samochodu czy wszystko zgodne z opisem i czy wszsystko w porzadku. Jakby cos mi nie odpowiadało samochod zwracam i dostaje zwrocone pieniadze. Mam obawy co do tego czy nie mam do czyniena z oszustem ponieważ nigdy nie slyszałem o takiej firmie, wyglad umowy wyglada dosyc podejrzanie. Dodam ze numer VIN samochodu sprawdzilem i wsyztsko sie zgadza. Osoba z która miałbym dokonywac transakcji tez sie zgadza bo sprawdzałem, lecz ciagle mam wahania.dodam ze oplaty zwiazane z wysylka samochodu opłaca sprzedający. Miał ktos kiedys do czynienia z podobna sytuacja? Slyszałem ze istnieja tacy oszusci. Myslicie czy wlasnie mam do czynienia z jednym z takich? CZekam na odpowiedz!
jacek07
Obserwowany

Auto: Audi A3 8P

05 Paź 2013, 20:02

A ta 1/3 ceny to ile to wychodzi? Ja osobiście bym się w coś takiego nie pakował. Samochodzę nie widzę, nie mam możliwośći przed wydaniem pieniędzy go sprawdzić, to nie płacę. Takie jest moje zdanie. Nie wiesz, jaki samochód ci przyślą. Zapłacisz np. 15 tys, a przyslą ci jakiegoś złoma, który nie jest wart nawet 2 tyś. O ile wogóle ci przyślą, bo może się zdarzyć, że samochód zaginie w transporcie, bądz stanie się z nim coś innego. Może też być tak, że auto przysla ci uszkodzone, ty je odeslesz, a oni ci powiedzą, że auto było całkiem sprawne i to ty je zepsułeś.
Wybacz, że same minusy, ale doszukuję się rzeczy podejrzanych, a chyba o to chodzi .
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Paź 2013, 22:15

MotoAlbercik napisał(a):Samochodzę nie widzę, nie mam możliwośći przed wydaniem pieniędzy go sprawdzić, to nie płacę.
:ok: :ok: Chyba ze chce być kolejnym oszukanym.Przciez takiej okazji szkoda przepuscic... :wink:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

07 Paź 2013, 09:46

Jestem z Ukrainy pracujących w Polsce. Od początku nie miałem zaufania do Imperial Trans Cargo Ltd ale próbowałem ich usług i otrzymał samochód w zeszłym tygodniu. Łatwo, szybko i bezpiecznie kupić samochód online. Polecam Imperial Trans Cargo Limited.
marius29
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1968
Auto: bmw 7
Typ: Sedan/Limuzyna

07 Paź 2013, 09:50

Polecam Imperial Trans Cargo Limited. Jestem bardzo zadowolony z samochodu i Imperial Trans Cargo usługi.
marius29
Obserwowany

Prawo jazdy: 01 02 1968
Auto: bmw 7
Typ: Sedan/Limuzyna

07 Paź 2013, 11:12

Moj znajomy w Polsce znalazl samochod na gratka.pl byl to Fiat Bravo. Interesujaco niska cena. Napisal maila do wlasciciela z zapytaniem o szczegoly transakcji. Ten odpisal ze pracowal w Polsce ale wrocono go do pracy w UK. Wzial samochod ze soba ale jest mu nieprzydatny bo ma kierownice po lewej stronie. Napisal ze zaplaci za transport do Polski i pozwoli go przetestowac przez 10 dni, bez dodatkowych kosztow. Nabralismy podejrzen kiedy wpisalismy nazwe firmy w wyszukiwarke i nic nie znalezlismy. Poprosilismy rowniez druga firme 'shiply' o podanie kwoty za transport auta z UK do Polski, ale nie otrzymalismy zadnej odpowiedzi. Sprzedawca koniecznie chcial poznac dokladne dane osoby zainteresowanej autem. Sprawdzilismy rowniez forum samochodowe i znalezlismy wypowiedz o innym samochodzie ale dokladnie takiej samej historii sprzedawcy. Zastanawiamy sie teraz ile aut potrzebowal w Polsce zanim musial wracac do UK? Naszym zdaniem szczegoly tej ukladanki nie ukladaja sie w calosc. Znajomy zrezygnowal z auta. Przestrzegam wszystkich potencjalnych kupcow przed udostepnianiem swoich danych osobistych i bankowych.
fifi88
Obserwowany

Auto: Honda Civic
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto Nostalgia 2013 / relacja
    III edycja Targów Pojazdów Zabytkowych pod nazwą Auto Nostalgia już za nami. Większość z nas mogła przenieść się do czasów swojego dzieciństwa i podziwiać kultowe pojazdy z przeszłości. Przygotowaliśmy ...
    [E] 300C 3,5 / C6 3,0 / Legend IV 3,5 / GS 300 mk3
    Podstawowe kryteria zestawienia: - limuzyna segmentu E - silnik benzynowy o mocy ok. 250KM - automatyczna skrzynia biegów - modele z okolic 2006 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Chrysler 300C 3,5 - 249KM - ...

24 Sty 2014, 02:33

Polecam spólki LTD - BZ WBK otwiera konta Polakom na spółke LTD. bez Apostille Huraa!!
Trevor192021
Obserwowany

Prawo jazdy: 16 07 2008
Auto: Audi S6
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2005