Import auta z USA , prosze o pomoc.

26 Gru 2014, 18:52

Witam Panowie..i mam nadzieje Panie...sto lat mnie tu nie było. :) przepraszam na początku ze wtrynilam ten temat tu, ale nie wiedziałam gdzie pasowalby bardziej.
Planuje na wiosne zbudować swoje kolejne auto driftowe. PO niezliczonych bmw, po rx8, po toyota cresta, nadszedł czas na dodge vipera. Niestety ceny tych aut w dobrym stanie sa obledne, uszkodzonych w Europie nie ma prawie wcale. Znalazlam wiec strone z aukcjami w USA. Zajmuje się co prawda zawodowo sprzedażą aut w Niemczech, ale nie mam kompletnie doświadczenia jeśli chodzi o import aut z USA. Chcialabym poznac koszty transportu, wysokość cla, oplat...po prostu wiedzieć na co musze się przygotować i jak ugryźć temat. Może ktoś zajmuje się tym zawodowo i dogadamy się; ja zarabiam i pozwalam zarobić...Tu auta które mnie interesują.

http://ww2.copart.com/us/search?company ... 2CVIPER%2C

Proszę kochanego pana admina o ewentualnie przeniesienie a nie usuwanie mojego postu!

Pozdrawiam wszystkich cieplo.
Mika
Mam prosty gust - zadowala mnie to co najlepsze
ameering
Nowicjusz

Miejscowość: PL/DE/LUX

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Adaptacyjne światła drogowe
    System automatycznych świateł drogowych automatyzuje – jak sama nazwa wskazuje – przełączanie świateł z drogowych na mijania i odwrotnie. Nie eliminuje jednak problemu, jakim jest gorsza widoczność wynikająca ...
    Skoda Roomster Fresh - seria limitowana
    Dzięki nowej wersji, Skoda Roomster stała się jeszcze bardziej atrakcyjna dla rodzin czy osób poszukujących funkcjonalnego i pakownego auta. Skoda Roomster ze względu na swoje rozmiary i funkcjonalność jest z natury ...