Import samochodu

24 Cze 2020, 21:31

Siema zastanawiam się nad kupnem samochodu do 8k.Czy opłaca się sprowadzać lub jechać do jakiegoś kraju po samochód jak tak do do jakiego kraju?
Norbert2003
Nowicjusz

16 Lip 2020, 07:21

Myślę, że bardziej opłaca się przyprowadzić ją do domu, niż iść za nią. Ale jest wiele niuansów do rozważenia.
Madelynn
Obserwowany

Miejscowość: Lublin

02 Kwi 2021, 15:20

Z tego co uzyskałem z informacji od firm, opłaca się od poziomu około 30 tysiecy w góre zeby to mialo sens.
Osobiscie sprowadzilem przez jedną z firm Audi A6 C7 2.0 z 2013 roku i bardzo fajnie mnie wyszło.

Pozdro!
RafałMasły
Nowicjusz

03 Kwi 2021, 17:14

13 rok z USA ? to raczej średnio się to opłacało. Z USA to tak Auta do 5lat
andrewb25
Stały forumowicz

Miejscowość: małopolskie

03 Kwi 2021, 17:47

andrewb25 napisał(a):13 rok z USA ? to raczej średnio się to opłacało. Z USA to tak Auta do 5lat

Tu nie chodzi o wiek auta tylko o wartość.

RafałMasły napisał(a):Z tego co uzyskałem z informacji od firm, opłaca się od poziomu około 30 tysiecy w góre zeby to mialo sens.

No nie wiem bo jak kupisz auto dostępne w EU to nigdy nie osiągniesz ceny rynkowej przy aucie z us. Do tego masz koszty stałe więc musisz zapłacić grosze żeby coś sobie skalkulować.
szybki
Moderator - Tuning

Prawo jazdy: 19 07 1994
Auto: Toyota
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowe stawki akcyzy w 2017 roku na samochody osobowe
    Zmiany naliczania podatku akcyzowego od samochodów osobowych najprawdopodobniej zostaną wprowadzone od nowego 2017 roku. Rząd zamierza ograniczyć import starych samochodów. Według nowych przepisów im ...
    Filmy szpiegowskie Toyoty Supry z toru Nürburgring
    Szpiegowski film z testów Toyoty Supry na torze Nurburgring. Tył auta przypomina koncepcyjny supersamochód Toyota FT-1. Premiera flagowego auta sportowego Toyoty jest przewidywana na 2018 r., rok po debiucie ...