Informację o instalacji gazowej w Hyundai-ach. Co trzeba ?

30 Kwi 2015, 09:03

Według mnie trochę ludzie przesadzają. Ja nie wiedzę na forach skarg, że instalacja którą zamontowano u nich jest wadliwa. Czy były jakieś większe kłopoty. O każdym można znaleźć niepochlebne informacje. Ja widziałem wiele pozytywnych informacji o czakramie ale znalazłem także kilka informacji o tym jak to u nich jest źle. A to tylko przez sterownik który nie był kompatybilny z samochodem. Na każdego możesz znaleźć jakieś brudy i to jest bardzo proste. Masz własną głowę i umiesz sam zadecydować. Najlepiej to sam się przejedź i zobacz jak to wygląda.
Marconi
Początkujący

Prawo jazdy: 16 09 2005
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Kia Sportage
Silnik: 2.0
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2008

30 Kwi 2015, 09:54

Jest trochę prawdy w tym co piszesz. Myślę jednak, że wybór samej instalacji/ warsztatu powinien być przemyślany. Najlepiej powierzać takie zadania firmom, która mają renomę na rynku. Ponadto udzielają gwarancji nawet jeżeli montowane jest to w nowych samochodach nie traci się gwarancji producenta.
daarekn84
Nowicjusz

Auto: Golf IV
Silnik: 1,9 TDI
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

02 Maj 2015, 11:13

Z tego co się nauczyłem to każda strona ma swoją rację To nie jest świat gdzie jest tylko czerń i biel. Taki świat skończył się kiedy to człowiek wtargnął swoją nogą na pierwszy ląd. Tyle przekrętów co to było 40 lat temu, to mało kto wie co to było. A co dopiero na czym polegały ! Wiekowość bogatych polaków to kiedyś pozwalali sobie na takie rzeczy, co to jednego by zamknięto. A tych co to chcieli w jakiś sposób pomóc. Obwinia się i zamyka, taka to rzeczywistość. Może i masz trochę racji. Nie można nikogo skreślać za kilka opinii, które idą na dodatek od konkurencji. O mnie też niektórzy dobrze nie powiedzą, bo tego za mało. To w ten sposób uczę. To za dużo wymagam, a tu pomagać powinienem. Bo jeden się trafi co to głowy obracać nie potrafi, a potem zdziwienie bo go tam nie było.
JazdaJazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 16 05 1975
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Hyundai i20
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Rok produkcji: 2014

07 Maj 2015, 18:35

Mam jeszcze do Państwa pytanie. Czy orientuje się ktoś w "modernizacji" głowic pod gaz? Rozmawiałem z kilkoma osobami i powiedziano mi o takiej możliwości. I chciałbym się dowiedzieć ile kosztuje taka przyjemność. Czy ktoś się orientuje w cenach.
JazdaJazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

08 Maj 2015, 10:53

Tutaj proszę napisać, jaki samochód itp. [email widoczny po zalogowaniu]
Ktoś się odezwie. Nie wiem czy opłaca się ładować takie koszta za pierwszym razem. To wyjdzie dużo razem z założeniem instalacji i zmianami. Radził bym poczekać kilka miesięcy aby budżet się ustabilizował.
Marconi
Początkujący

30 Maj 2015, 18:58

Dziękuję za pomoc, samochody są już w gazie.
Jeździ się tak samo ja przy zwykłej benzynie.
A to najważniejsze.

Rozmawiałem z tym Panem, cena wysoka za taka przeróbkę.
Będzie trzeba porozmawiać za jakiś czas, teraz musi się to w jakiś sposób zwrócić.
JazdaJazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

01 Cze 2015, 09:40

Jak sprawuje się instalacja ?
Marconi
Początkujący

03 Cze 2015, 14:21

Tak samo jak benzyna, nie wiedzę tutaj większej widocznej zmiany. No może na sposobie tankowania, kilku ludzi dało się złapać. Ale tak to jest w miarę, chodzi płynnie. Szkoda tylko, że nie można zakupić seryjnie montowanej instalacji do tego modelu. Z tego co czytałem to już jest kilka modeli od opla (?) z gazem. Zamiast benzynki, no ale kosztują i tak swoje.
JazdaJazda
Nowicjusz
Awatar użytkownika

22 Sie 2015, 11:58

Z tego co się nauczyłem to każda strona ma swoją rację To nie jest świat gdzie jest tylko czerń i biel. Taki świat skończył się kiedy to człowiek wtargnął swoją nogą na pierwszy ląd. Tyle przekrętów co to było 40 lat temu, to mało kto wie co to było. A co dopiero na czym polegały ! Wiekowość bogatych polaków to kiedyś pozwalali sobie na takie rzeczy, co to jednego by zamknięto. A tych co to chcieli w jakiś sposób pomóc. Obwinia się i zamyka, taka to rzeczywistość. Może i masz trochę racji. Nie można nikogo skreślać za kilka opinii, które idą na dodatek od konkurencji. O mnie też niektórzy dobrze nie powiedzą, bo tego za mało. To w ten sposób uczę. To za dużo wymagam, a tu pomagać powinienem. Bo jeden się trafi co to głowy obracać nie potrafi, a potem zdziwienie bo go tam nie było.

Haahhaha niezłe podchody energy gaz robi na tej stronie, świetnie. Widzę po wpisach Pana Marconi, że bije pokaźny spam w każdym wątku. I to naprawdę na wysokim poziomie, chyba troszkę przesadzacie z tym spamem. Nie macie już pomysłów na sprzedaż instalacji. Ten sam motyw jak wszędzie, chyba niedługo jedna firma którą będzie można odwiedzać i o niej pisać to tylko energy ?
mechnik
Obserwowany

Prawo jazdy: 14 10 1986
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Suzuki
Silnik: 2,3
Rok produkcji: 1996