Informacje o tym komisie

19 Maj 2013, 14:57

Witam. Może ma ktoś informacje dotyczace tego komisu w lublinie http://auta-lublin.auto.com.pl/
Byłem tam wczoraj i prawie wszystkie samochody wizualnie są w stanie conajmniej dobrym + .
Do silnikow nie zagladalem bo bylem tam tylko 15 minut i tak o przelecialem komis popatrzeć co tam ciekawego maja.
Komisiarz na oka wygladał mi na jakiegos krętacza, takie sprawiał tylko wrażenie :mrgreen:
Oczywiscie przyleciał z tekstem " w czym moge panstwu pomoc?" spławiłem go a moglem porozmawiac i dowiedziec sie co nieco co mowi o swoich samochodach.
Podejrzewam ze sciaga samochody ze szwajcarii bo uracza mnie informacja że w przyszłym tygodniu przeyjedzie pare samochod ze szwajcarii.
Był ktos moze w tym komisie? A może ktos cos dziwnego na zdjeciach dostrzeże?
Zbieram informacje bo moja matka sie mocno zachwycila tym samochodem http://otomoto.pl/audi-a4-1-8tb-195km-serwisowany-C29111886.html . Juz ja uswiadomiłem ze moze byc problem z turbina (regeneracja 800-900zł) oraz zawieszenie (od 1000zł w gore). Felgi sie jej bardzo spodobały :mrgreen: obecnie w swoim polo iii tez ma malowane felgi. Kobieta mloda duchem :D
Na zdjeciach nie widac tego ze fotel kierowcy jest wytarty ale bez dziur oraz boczek drzwi kierowcy tez wytarty, przebieg może byc prawdziwy.
Takze ogolnie rzecz ujmując moje zaiteresowanie komisem wynika z powodu tego audi i ogolnie dla zaspokojenia wlasnej ciekawosci czy komis jest porządny, jesli tak to beda go chetnie odwiedzał gdy przyjdzie czas wymiany mojego samochodu, koles ma prawie wszystkie samochody niemieckie, wiekszosc to wlasnie audice, troche opli, bmw, vw i pare z innych krajow.
Wszystko chaotycznie napisane ale nie mam teraz zbytnio glowy to poprawnego formułowania zdań jak i calej tresci :mrgreen:
Ostatnio edytowany przez AsF, 19 Maj 2013, 15:03, edytowano w sumie 1 raz
AsF
Nowicjusz

Prawo jazdy: 14 10 2007
Przebieg/rok: 17tys. km
Auto: Dodge Chrysler
Silnik: 2.5td
Paliwo: Diesel
Typ: Van
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

19 Maj 2013, 15:02

Sądząc po wyglądzie zewnętrznym autem jeżdził ktoś młody więc lekko chyba nie miało stąd też troche okazyjna cena.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

19 Maj 2013, 15:14

możliwe ale przecież nie każdy mlody musi katowac swoj samochod i weglad zewnetrzny tez nie musi swiadczyc o tym ze to jakis mlodzik jezdzil samochodem, wspomniania polowka III z malowanymi felgami ma niebiesko ktora aktualnie jezdzil moja matka nalezała wczesniej do 43 letniego lakiernika. Tym bym sie akurat nie sugerował. Poza tym znam paru takich co dokladaja troche do wizualnej prezencji swojego auta ale dbaja o nie i kochaja swoje samochody, a ty byś stwierdził że te auta byly katowane przez mlodych gniewnych.

Z tym autem jest dziwna sprawa bo znalazlem ten sam samochod u innego komisiarza
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

PS. Poprawiłem pierwszy link do strony komisu, bo wczeniej nie wiem czeo link kierował Cie na strone głowna otomoto
AsF
Nowicjusz

19 Maj 2013, 15:49

Nie baw się w auta sprowadzone, od handlarza, tanie, po "profesjonalnym tuningu" z silnikiem 1.8T. Wyobrażasz sobie dziadka, który jeździł takim autem do kościoła? Pewnie te 195KM było mu po to, żeby zdążył na każde nabożeństwo w niedzielę :mrgreen:
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009

19 Maj 2013, 15:51

a mi sie wydaje ze byl katowany, jeszcze podkrecany..( ktos komu nie wystarcza 180km i podkreca o 15 km wiecej chyba oczywiste ze musial szalec raz na jakis czas tym autem) z tymi czipowaniem roznie bywa ale to zalezy od samochodu i firmy ktora to robila, jak ci tak zalezy na tym aucie to najpierw dowiedz sie co to za firma to OCT i kiedy byl robiony ten chip bo auto mlode nie jest i ma troche na liczniku, niech pokaze tez wykres z hamowni i udowodni te 195km
czempion
Aktywny
Awatar użytkownika

Prawo jazdy: 17 09 2012
Auto: ford mondeo

19 Maj 2013, 16:22

w tym komisie jest jeszcze pare a4 z 1.8t ale akurat to wpadlo matce w oko, nie wiem czego ale sie uparła, nie wiem, moze koler albo to że ma skore ( jako jedyna a4 z komisu) , co prawda nie kupi samochodu zanim nie skonsultuje sie z mechanikiem naszym.

osobiscie to ja polecam matce silnik 1.8t bo duzo o nim czytalem i wiem że jest dobry no i sam jestem ciekawy jak to jedzie ;)

ale poki co moje 136 japonskich koni mi starcza ;)

http://auta-lublin.auto.com.pl/osobowy_showone.php?zyr=45&kod=12pnp2 jest jeszcze takie w tym komisie, nie widac żeby "młody gniewny" tym jezdził ale na ten samochod gdy bylem w komisie nie zwrocilem uwagi
AsF
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

MOTO Session 2013 / relacja
    Moto Session 2013 to wielkie lubelskie święto motoryzacji, na którym zaprezentowały się aż 22 marki. Najnowsze modele wielu marek samochodów kusiły wielbicieli nowinek motoryzacyjnych. Dzięki motocyklom i samochodom ...

19 Maj 2013, 18:45

Kolego odradzamy Ci komisy, jeszcze nie spotkalem nikogo kto by dobrze na tym wyszedl :-) niech Cie nie skusi dobrze wymyte auto i niska cena :-)
Marcyn
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 03 1984
Auto: Audi

19 Maj 2013, 19:17

Ja wlasnie znam pare osob co kupili auta w komisie i sa zadowoleni i przy tym wcale nie przeplacali. A w tym komisie samochody wcale nie sa wypicowane. Wygladaja jak auta normalnego izytkownika. Nie zgodze sie z tym ze nic godnego uwagi sie noeznajdzie w komisie
AsF
Nowicjusz

22 Maj 2013, 16:49

Są plusy i minusy. Nie jest powiedziane, że nie kupisz DOBREGO auta, ale na pewno nie w DOBREJ cenie. Dlaczego?

1. Auta sprowadzane, okazja? Bynajmniej. Za granicą wcale nie są tańsze, jedynie łatwiej znaleźć zadbany egzemplarz. Dolicz do tego koszty opłat, zysku dla handlarza, transportu do kraju (wliczamy w zysk handlarza przykładowo) i cena wychodzi z automatu "na poziomie".
2. Auto krajowe? Czyli odkupił od kogoś tanio, sprzedaje drożej. Więc też na okazje nie liczmy. Za jaką cenę musiał kupić, skoro teraz i tak sprzedaje okazyjnie? W jakim stanie?

Dlatego przerabiałem ten temat wiele razy. Jak chcesz szukać "okazji", to tylko od prywatnego właściciela.
1.8T jest dobry, o ile kupisz od pewnego człowieka i wiesz, że auto jest zadbane. Jak kupisz zajechanego gruchota to będziesz pluł w sobie w brodę.

Dla przykładu - sąsiad kupił Volkswagena Passata 1.9 TDI, oryginalny przebieg 157 tys. km, sprawdzany na wszystkie możliwe sposoby. Jeździć jeździ ładnie od dwóch lat. Ale dał za niego 18 tys. (B5, bez liftu), a wtedy średnia cena za Paska to było ok. 12-13 tys. zł
Killaz
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 5
Prawo jazdy: 09 06 2013
Auto: VW Golf
Silnik: 1.6 MPI
Rok produkcji: 2009