Oczywiściem, że się nagrzeje. Nie wiem czy wiesz ale 1 km przejechany na zimnym silniku, zużywa go w taki sam sposób jak 200 km pokonanych na rozgrzanym motorze. Więc jeśli auto ma być używane na takich "trasach" to daj sobie spokój z dieslem
Potrzebujesz jakiejś informacji o Peugeocie 307 lub mondeo mk4? Napisz na priv a postaram się pomóc
W dieselku przy ok +5 stopniach już jest bieda z rozgrzewaniem się wiem, że u mnie klekot 1.6 przy takich warunkach spalał po 7-7.5L (stan perfekt), gdzie normalnie oscyluje w okolicach 6 (małe miasto, jedne światła)
No ok ale z tego rocznego przebiegu to do pracy mam jakieś 3.5 tys km a reszta to już dłuższe trasy a przy tej benzynie 1.8 w mieście auto pali 12 a w trasie 9l a nie ukrywam ze nie chce tyle lać do baku
Obowiązek opon zimowych – czy istnieje i kiedy należy założyć zimówki? Niektórzy kierowcy mogą przed nadejściem zimy zastanawiać się, czy zmiana opon jest obowiązkowa. Wiąże się to z dylematami, jak chociażby to, czy za jazdę na oponach letnich zimą można dostać mandat, czy może lepiej ...
[2018] Mercedes klasy A Mercedes pokazał kolejną generację klasy A. Silniki, które będą dostępne to m.in. 1,4 turbo 163KM (A200), 2,0 turbo 220KM (A250) oraz 1,5 diesel 116KM (A180d). Później paleta ma się rozszerzyć. Moim zdaniem ...
Nie jest tajemnicą ze ludzie nie chcą kupować samochodów z gazem z obawy przed większym wyeksplatowaniem dlatego ciężej takie auto sprzedać co równocześnie obniża cenę. Sam wolałbym zagazować niż kupić już z gazem
Witam po dłuższej przerwie. Auta jeszcze nie kupiłem bo ciężko znaleźć Coś dobrego spełniającego moje kryteria (I właściciel, skora', ksenon, nawigacja) dlatego chciałem zapytać jeszcze o takie auta jak ford kuga i hyundai ix35/kia Sportage. Plus tych aut jest taki ze zmieszczą mi się do garażu ponieważ mam garaż na 4.6m. Dlatego pytam o wasza opinie na temat tych aut. Szukac któregos z nich czy jednak pozostać przy insigni/508?
Jeśli nie mieszkasz na przedmieściach/wsi to SUV nie ma sensu. W trasie gorzej się prowadzi, więcej spali (w mieście zresztą też), 4wd jest tylko umowny bo albo dołącza się w sytuacjach podbramkowych albo wgl go nie ma. Nie muszę chyba tłumaczyć, że auto z większym prześwitem bez 4wd ma w sobie tyle zalet i racjonalności jak palenie w kominku dziełami sztuki
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.