Instalacja BRC problem z zapisaniem ustawieni

11 Lis 2014, 14:12

wita
mam takie pytanie. Posiadam instalację gazową BRC w samochodzie Toyota Verso 1.8 vvti .
chciałem zmienić ustawienia przełączania z benzyny na gaz, aktualnie mam ustawione zał. na zimnym silniku 20stopni a na ciepłym 30stopni. Z tego co czytałem jest to za niska temperatura więc chciałem ją zwiększyć na 35stopni na zimnym silniku a na ciepłym 36stopni.
zakupiłem kabel z softem do BRC wszystko łączy się oki , i gdy zmieniam temperaturę na większą to wszystko idzie oki puki nie nacisnę wyjście w aplikacji jest komunikat czy chce zapisać zmiany w pliku naciskam zapisz potem wybieram lpg i nic się nie dzieje a jak nacisnę że nie chcę zapisać to wracają ustawienia poprzednie. Moje pytanie brzmi jak to zapisać żeby się zmiany zapisały?

I czy można zrobić dwa wlewy do tankowania gazu?
Na wlewie który mam pod zderzakiem założyć trójnik i zrobić wlew w klapce do tankowania, czy lepiej na dole zlikwidować i zrobić u góry?
czandi
Obserwowany

Auto: Toyota Verso
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2012

12 Lis 2014, 21:18

Nie masz czasem jakiś błędów z komunikacją z komputerem gazowym? Może to kwestia oprogramowania które masz i pozwala tylko na odczyt danych.

czandi napisał(a):czy lepiej na dole zlikwidować i zrobić u góry?

Lepiej jeden wlew, po co ci dwa? Jak masz w zderzaku i chcesz go zlikwidowac to przypuszczam że trzeba będzie i tak od zbiornika puścić nową rurkę.
A co z wlewem w zderzaku? Będziesz zmieniał zderzak żeby pozbyć się tej dziury?
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016