Instalacja gazowa G3

31 Sty 2019, 20:21

Witam.
Planuję zakupić samochód sprowadzany z Holandii z instalacją gazowa G3.
A że nie mam zbyt dużego obycia z instalacjami gazowymi więc proszę o opinię. Głownie chodzi mi o sprawę homologacji czy są z nią problemy czy załatwia się to bez problemu.
atze
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

31 Sty 2019, 20:28

atze napisał(a): Głownie chodzi mi o sprawę homologacji czy są z nią problemy czy załatwia się to bez problemu.
Nie ma z tym najmniejszego problemu.Przed udaniem się na OBT na SKP musisz udac się do zakladu który montuje instalki LPG w celu legalizacji zbiornika gazowego.Po legalizacji zbiornika dostajesz zaswiadczenie podpisane przez insp.TDT.Po tym wszystkim udajesz się na przegląd.Z instalacjami LPG z zachodu nie ma najmniejszego problemu.Jakośc montazu nie budzi zadnych zastrzezeń.Trochę czasu w tym temacie pracowałem/SKP/ ...
Ps.Jezeli zdecydujesz się na zakup tego samochodu to zwróć uwagę czy w DR jest adnotacja o LPG
Ostatnio edytowany przez Migi60, 31 Sty 2019, 20:49, edytowano w sumie 1 raz
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Lut 2019, 12:41

atze napisał(a):Planuję zakupić samochód sprowadzany z Holandii z instalacją gazowa G3.

Pamiętaj jeszcze że mało kto potrafi później taka instalację serwisować a koszty wymiany konkretnych podzespołów to jaki obłęd. Rozważ kupno auta bez instalacji i lepiej założyć ją na "swoim podwórku" tak aby później nie było problemów.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW Concept Study CS1 2002
    Koncepcyjne BMW Concept Study CS1 przedstawia wizję przyszłego "niewielkiego" modelu BMW. Elementem determinującym styl tego czteromiejscowego studyjnego kabrioletu jest swoista więź tworzona przez eleganckie i lekkie nadwozie ...
    Toyota Aygo - samochód do miasta
    Z danych Instytutu Badań Rynku Motoryzacyjnego SAMAR wynika, że pod względem liczby rejestracji model Aygo jest niekwestionowanym liderem rynku w klasie A. Od stycznia do kwietnia 2019 roku nabywców znalazło aż 1 721 ...