Instalacja gazowa G3

31 Sty 2019, 21:21

Witam.
Planuję zakupić samochód sprowadzany z Holandii z instalacją gazowa G3.
A że nie mam zbyt dużego obycia z instalacjami gazowymi więc proszę o opinię. Głownie chodzi mi o sprawę homologacji czy są z nią problemy czy załatwia się to bez problemu.
atze
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

31 Sty 2019, 21:28

atze napisał(a): Głownie chodzi mi o sprawę homologacji czy są z nią problemy czy załatwia się to bez problemu.
Nie ma z tym najmniejszego problemu.Przed udaniem się na OBT na SKP musisz udac się do zakladu który montuje instalki LPG w celu legalizacji zbiornika gazowego.Po legalizacji zbiornika dostajesz zaswiadczenie podpisane przez insp.TDT.Po tym wszystkim udajesz się na przegląd.Z instalacjami LPG z zachodu nie ma najmniejszego problemu.Jakośc montazu nie budzi zadnych zastrzezeń.Trochę czasu w tym temacie pracowałem/SKP/ ...
Ps.Jezeli zdecydujesz się na zakup tego samochodu to zwróć uwagę czy w DR jest adnotacja o LPG
Ostatnio edytowany przez Migi60, 31 Sty 2019, 21:49, edytowano w sumie 1 raz
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

03 Lut 2019, 13:41

atze napisał(a):Planuję zakupić samochód sprowadzany z Holandii z instalacją gazowa G3.

Pamiętaj jeszcze że mało kto potrafi później taka instalację serwisować a koszty wymiany konkretnych podzespołów to jaki obłęd. Rozważ kupno auta bez instalacji i lepiej założyć ją na "swoim podwórku" tak aby później nie było problemów.
djkranc
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 6
Przebieg/rok: 50tys. km
Auto: Skoda Fabia / Citroen C5
Silnik: 1.4 16v / 2.0 16v
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skrobaczka do szyb samochodowych
    Skrobaczka do szyb to narzędzie niezbędne dla każdego kierowcy, który zimą, podczas mrozów parkuje swoje auto na zewnątrz. Przydatna jest także zmiotka, a dla mniej cierpliwych odmrażacz lub mata antyszronowa ...