Instalacja głośnikowa GOLF 3 kombi `97 - ile przewodów?

24 Mar 2010, 17:35

Będę miał do zrobienia instalację głośnikową w ww. aucie i mam pytanie:
ile potrzeba przewodu głośnikowego, aby wystarczyło na wszystkie głośniki Z WYJĄTKIEM PRZEDNIEGO PODSZYBIA, czyli tylko do drzwi. Kombi = brak tylnego podszybia(siłą rzeczy).
Rozważam możliwość poprowadzenia osobnej żyły/wiązki do każdych drzwi.

Pozdrawiam :wink:
TDI.SUBARU
Początkujący

Zdjęcia: 1

24 Mar 2010, 19:48

TDI.SUBARU napisał(a):Będę miał do zrobienia instalację głośnikową w ww. aucie i mam pytanie:
ile potrzeba przewodu głośnikowego, aby wystarczyło na wszystkie głośniki Z WYJĄTKIEM PRZEDNIEGO PODSZYBIA, czyli tylko do drzwi. Kombi = brak tylnego podszybia(siłą rzeczy).
Rozważam możliwość poprowadzenia osobnej żyły/wiązki do każdych drzwi.

Pozdrawiam :wink:

10 m +- 1m najlepiej kup 12 m
elektron1234
Aktywny

Miejscowość: Rzeszow

05 Cze 2010, 16:28

[scroll]Podczepiając się pod ten post chcę się jeszcze spytać, co trzeba wybebeszyć, rozkręcić, poluzować albo po prostu zdemontować, aby móc swobodnie zainstalować przewody :?:
Największy problem widzę w całej desce rozdzielczej, bo dostać się do tyłu radia to będzie sztuka - przynajmniej dla mnie na tę chwilę.
Do drzwi znam "drogę" demontażu, ale reszta...
Po za tym może ktoś się orientuje, jak są poprowadzone przewody od deski rozdz. do drzwi :?:
Po podłodze czy pod listwą progową czy jak :?:
Może macie instalację fabryczną albo już to robiliście :?:
Wiem tyle, że do słupka środkowego można jakoś doprowadzić przewody, a z niego wypuszcza się je przez tą charakterystyczną gumę do drzwi. Ale jak do niego dochodzą, górą(nie sądzę) czy dołem :?:
Z góry dzięki za pomoc :!: :grin:
Pozdrawiam :!:
[scroll]
TDI.SUBARU
Początkujący

Zdjęcia: 1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Jak podróżować bezpieczniej samochodem?
    Instruktorzy Szkoły Auto SKODA doradzają, jak wygodnie i bezpiecznie podróżować samochodem. Radosław Jaskulski, instruktor Szkoły Auto SKODA mówi: "Pozycja za kierownicą to podstawowy element bezpiecznej jazdy ...