Instalacja w Opel Corsa 1.0

06 Kwi 2016, 12:01

Witam mam na imię Paweł mam pytanie odnośnie Opla Corsa z silnikiem 1.0 z 2002 roku zastanawiam sie nad instalacją gazową w tym aucie do pracy co dzień mam 42 km to daje mi 84km w dwie strony dlatego proszę o parę wskazówek. Dane samochodu: Opel Corsa 2002 rok 1.0 benzyna 110 tyś przebiegu. Czy przy tym przebiegu i tak malym silniku warto zainstalować instalację gazową. Dziękuje za już teraz za odpowiedź.
Paulik81
Nowicjusz

Prawo jazdy: 10 02 1999
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Opel corsa
Silnik: 1.0
Paliwo: Benzyna
Typ: Inny
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

09 Kwi 2016, 00:33

Witaj

Moim zdaniem opłaca się i to bardzo bardzo. Zazwyczaj jest dwukrotna przebitka w porównaniu ceny gazu do benzyny. Obecnie nawet większa.
Gaz bardzo szybko Ci się zwróci, a potem już będzie czysta ponad dwukrotna oszczędność.
Mi w silniku palącym ok. 10 litrów/100km gaz zwrócił się w niecały rok, a jeżdżę 12 km dziennie (w jedną stronę) do szkoły + jakieś ewentualne wypady. Założenie gazu do Corsy 1.0 nie będzie drogie, a przy takich przebiegach momentalnie się zwróci.
jerzye46
Początkujący

Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: BMW
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Mille Miglia 2017 - najpiękniejszy rajd na świecie
    Po 4 dniach i tysiącu mil kierowcy startujący w Mille Miglia dotarli do Brescii! Najpiękniejszy rajd na świecie dobiegł końca. Prawie pół tysiąca zabytkowych aut wyścigowych, co najmniej drugie tyle samochodów ...