Instrukcja serwisowa

18 Sty 2009, 13:55

Witam wszystkich zdobyłem program na kompa (język Polski) w którym mam instrukcje serwisowe (naprawy) oraz dużo rysunków technicznych (np. jak wymieniać rozrząd, demontarz silnika itp. można wszystko wydrukować.
Program zajmuje około 1.5GB

W programie jest również Landrower Freelander.

Jaka tego może być cena

Pozdrawiam Michał
misiek604
Nowicjusz

18 Sty 2009, 16:00

Zależy ile sam za to zapłaciłeś! :roll:
Pamietaj że dochodzą do tego przepisy dot. praw autorskich.
Jeśli robisz to dla kasy to kierunek allegro i serwisy temu podobne.
Jeśli chcesz pomóc ludziom zgodnie z zasadą istnienia tego forum to cena powinna być ustalona na zasadach dżentelmeńskich.
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: www

18 Sty 2009, 18:26

Właśnie zastanawiałem sie czy nie dąć ja każdemu kto tylko poprosi (zapłaci tylko za DVD i wysyłke) ale wkurzyłko mnie ze ktoś proponuje mi instrukcje KSERO za 50 zeta.
Teraz mam mały gwoździk co zrobić.
Przydało by sie to i innym uzytkownikom bo jest tam wiele innych aut.
Patrzyłem (bo mam ten program od wczoraj) i naprzykład jak jest Fiat Punto to są nawet rysunki elektryki drzwi. więc chyba jest dość szcegułowy.
misiek604
Nowicjusz

18 Sty 2009, 19:34

Wydaje mi się ,że każdy program jest na jakiejś licencji.Nawet te programy ,które są za darmo mają napisane,że można je rozpowszechniać ale nie czerpać z tego korzyści a jeśli to program ,za który trzeba zapłacić to tym bardziej .Wrzuć go najlepiej anonimowo na jakiś serwer do pobrania.Wybór należy do ciebie.
A te 50 pln to ktoś chce za tą instrukcję ,która jest oferowana na tym forum od kilku dni ???
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

Miejscowość: gdzieś na południu

18 Sty 2009, 21:09

ja mysle zebys to dal na jakis bezplatny serwer i daj linka na forum karzdy skorzysta i bedzie ci wdzieczy. pozdrawiam
land rover freelander 2000r. 1.8 petrol 120KM
rafciuch
Aktywny

Miejscowość: grudziadz

18 Sty 2009, 21:31

Jak masz neostrade 512 i wpadnie w dobry transfer to pobierze ci to w 7 godzin najszybciej.Ja proponowałbym wrzucić gdzieś ale tak żeby można było to od razu otworzyć ( i ewentualnie pobierać ) a nie tylko pobierać.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jeszcze bardziej zwrotne: zawieszenie - Audi RS 6 Avant
    Zarówno przednia, jak i tylna oś nowego Audi RS 6 Avant to konstrukcje pięciowahaczowe, osobno pochłaniające siły wzdłużne i poprzeczne. Połączenia i ramy pomocnicze wykonane są głównie z aluminium. Rozstaw ...
    Systemy zautomatyzowanej jazdy - bezpieczeństwo na drogach
    Kiedy myślimy o samochodach przyszłości, w pierwszej kolejności przychodzą nam na myśl koncepty o śmiałych liniach czy napędzie wodorowym. Tak naprawdę jednak najbliższą, ważną zmianą w motoryzacji będzie masowe pojawienie ...

18 Sty 2009, 21:49

A ja wolałbym pobrać cały program i nie wiadomo czy ,żeby coś wyszukać trzeba zainstalować program tak jak RAVE .
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

20 Sty 2009, 20:18

misiek604 napisał(a):Witam wszystkich zdobyłem program na kompa

Co to za program.Może autodata albo mechanika aut ?
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

23 Sty 2009, 09:42

pamiętajcie o prawach autorskich, w obecnych czasach można za to popłynąć. udostępnianie przez serwer też nie jest legalne.. :wink:
puśćcie mi proszę na pw linka do "ofert ksero" z instrukcją, o której piszecie, nie mogę sam znaleźć.
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

23 Sty 2009, 16:30

masz tu link samu oferuje taką instrukcję ,którą jak pisze może wysłać za pobraniem.Dostałem też kiedyś e-mail od [email widoczny po zalogowaniu] on oferował instrukcję za 170 pln
https://www.forumsamochodowe.pl/viewtopi ... c&start=15

na razie najlepszym programem do freelandera jaki mam to RAVE
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

23 Sty 2009, 19:22

Karson napisał(a):pamiętajcie ..........

Karson Nie powinieneś zamykać tamtego tematu bo główny wątek dotyczył czegoś innego wystarczyło jeśli to jest niezgodne z regulaminem forum usunąć to wszystko co było niezgodne i trochę to uporządkować
pozdrawiam.
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

23 Sty 2009, 19:26

wiem co powinienem, a czego nie. temat jest zamknięty ale nie skasowany, zainteresowani głównym tematem znajdą go więc bez trudu.
i zostawiam go bez zmian by był przestrogą.. :wink:
SCARAB TEAM
Karson
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Kielce

26 Sty 2009, 11:37

Witam wszystkich podaje link do fajnego programu może komuś się przyda.
misiek604
Nowicjusz

27 Sty 2009, 14:12

dzięki misiek604 przejrzałem jest tam jeszcze kilka innych ciekawych programów
Freelander TD4
MCARTUR
Aktywny

27 Sty 2009, 20:51

Kupa przydatnych programów, dzięki misiek604 :D
... byle do 15:00, byle do piątku ...
HUBI