Interesuje mnie kombi do 20tyś zł z minimum 2001r.

18 Paź 2009, 21:20

Witam, Obecnie jeżdżę Renault Megane 1.6 16V (110KM) z 2001 hatchback. Jest to mój pierwszy samochód i jest już dla mnie za mały i za miękki, biorąc pod uwagę, że często w bagażniku mam ładunku ok 100kg i na tylnej kanapie podobnie chcę kupić kombi. Sprecyzuje co do ładunków w bagażniku. Wożę je na bliskie odległości z 4 km max więc myślę, że aż tak nie siądzie zawieszenie w końcu auto będzie pracowało na nierównościach. Szukam auta kombi do 20tyś zł z max 165tyś km przebiegu z minimum 2001 roku z klimą. Biorę także pod uwagę Octavię (od 2000r.), Megane 2, Lagunę 2,najbardziej Focusa 1 i Mondeo 3. Focusa w hatchbacku znam bo moja druga połowa takim jeździ i jestem nim pozytywnie zaskoczony, dźwidnia zmiany biegów sztywno chodzi, zawieszenia nie słychać, wszystko wygłuszone, plastiki nie trzeszczą. Rocznie swoim autem robię ok 10tyś km. Intresuję mnie głównie benzywa ponieważ nie ma co inwestować w gaz, ale zastanawiam się nad dieslem ponieważ najwięcej jest ofert z tymi silnikami.. Mam kilka pytań przed rozpoczęciem poszukiwań auta:

1. Jak wygląda porównanie zawieszenia w tych modelach, chodzi mi o sztywność?
2. Które auto z tych ma największy bagażnik?
3. Czy wszystkie mają składaną tylną kanapę na płasko?
4. Kórych silników unikać z w.w.?
5. Jak z hałasem w środku? Mam tu na myśli plastiki i wygłuszenie zawieszenia.
6. Które auto jest najmniej stresujące jeśli chodzi o awaryjność, laguna znana jest z tego że psuje się prawie wszystko a jak jest z pozostałymi?
7. Poproszę o wasze numery jeden, wasze typy.

NA razie nie mam więcej pytań, mam nadzieje, że znajdziecie czas na odp. Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez mdhlodz, 18 Paź 2009, 22:52, edytowano w sumie 1 raz
mdhlodz
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Kody tablic rejestracyjnych w krajach członkowskich UE
    Obecnie tablice rejestracyjne w całej Unii Europejskiej są zunifikowane. Dzięki rozporządzeniu Rady (WE) nr 2411/98 z dnia 3 listopada 1998 powstało pojęcie euroband (lewy niebieski pasek na tablicy rejestracyjnej - europasek). ...