ISUZU TROOPER 3.0 TDI 1999 r Monterey

02 Cze 2011, 18:44

Witam! Jestem posiadaczem Isuzu Troopera z 1999 roku , silnik jak w oplu montereyu , elektryczne wtryski , i chyba pompa wys.ciśnienia jest tam . Pewnego dnia po rozgrzaniu auto wyświetliło check engine , i zaczęło się mulić nie wkręca się na obroty , kontrolka check gaśnie i się zapala . po ostudzeniu auta , jest dobrze. Nie wiecie co to może być ?Myślałem że może przepływka ?
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

02 Cze 2011, 22:07

Najprościej podłączyć pod kompa i sprawdzić jaki łapie błąd. Tak można trochę wróżyć z fusów typu" ciśnienie doładowania, czujnik temperatury, ciśnienie paliwa itd.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

03 Cze 2011, 06:15

a jaki olej kolega ma zalany??
sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej, 3.0 to najbardziej awaryjny silnik w trooperze... niestety
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Cze 2011, 09:08

Mobil 2000 10w/40.Podłącze go dzisiaj pod kompa .
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

03 Cze 2011, 10:31

niestety 3.0 to pierwowzór silników z pompowtryskiwaczami, niestety bardzo wrażliwy na olej i na paliwo, a jak to bywa z pierwszymi tego typu konstrukcjami to dość awaryjne ( w porównaniu do prawie niezajebliwego starego 3,1)
pocieszny
Forumowicz VIP

14 Lis 2011, 14:28

Witam,
a czy ktoś może podpowiedzieć jak się dostać do listwy wtryskowej w silniku Troopera Isuzu 3.0 D z 2000r.
W szczególe to chodzi o wpięcie chipa. Dzięki :D
Troppy
Obserwowany

Auto: Isuzu Trooper 3.0D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jazda w klapkach lub boso - to niebezpieczne!
    Zwłaszcza latem zdarza się, że kierowcy prowadzą samochód w nieodpowiednim obuwiu, takim jak klapki czy sandały na koturnie, a czasem nawet próbują obsługiwać pedały gazu czy hamulca bosymi stopami. Grozi to ...

14 Lis 2011, 15:42

ten silnik ma problemy z mocą która osiąga na seryjnym zestawie :mrgreen:
zaczipujesz nie polatasz długo, będzie spektakularne BUM :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP