ISUZU TROOPER 3.0 TDI 1999 r Monterey

02 Cze 2011, 18:44

Witam! Jestem posiadaczem Isuzu Troopera z 1999 roku , silnik jak w oplu montereyu , elektryczne wtryski , i chyba pompa wys.ciśnienia jest tam . Pewnego dnia po rozgrzaniu auto wyświetliło check engine , i zaczęło się mulić nie wkręca się na obroty , kontrolka check gaśnie i się zapala . po ostudzeniu auta , jest dobrze. Nie wiecie co to może być ?Myślałem że może przepływka ?
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

02 Cze 2011, 22:07

Najprościej podłączyć pod kompa i sprawdzić jaki łapie błąd. Tak można trochę wróżyć z fusów typu" ciśnienie doładowania, czujnik temperatury, ciśnienie paliwa itd.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

03 Cze 2011, 06:15

a jaki olej kolega ma zalany??
sprawdzić ciśnienie na listwie wtryskowej, 3.0 to najbardziej awaryjny silnik w trooperze... niestety
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

03 Cze 2011, 09:08

Mobil 2000 10w/40.Podłącze go dzisiaj pod kompa .
dawidpawlik1
Nowicjusz

Miejscowość: Oborniki

03 Cze 2011, 10:31

niestety 3.0 to pierwowzór silników z pompowtryskiwaczami, niestety bardzo wrażliwy na olej i na paliwo, a jak to bywa z pierwszymi tego typu konstrukcjami to dość awaryjne ( w porównaniu do prawie niezajebliwego starego 3,1)
pocieszny
Forumowicz VIP

14 Lis 2011, 14:28

Witam,
a czy ktoś może podpowiedzieć jak się dostać do listwy wtryskowej w silniku Troopera Isuzu 3.0 D z 2000r.
W szczególe to chodzi o wpięcie chipa. Dzięki :D
Troppy
Obserwowany

Auto: Isuzu Trooper 3.0D
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kontrolki samochodowe - sprawdź co oznaczają
    Każdy kierowca zna temat kontrolek które wyświetlają się na desce rozdzielczej (liczniku) przed każdym odpaleniem silnika. Nie są to jednak wszystkie kontrolki które możemy zobaczyć na naszym liczniku. Większość ...

14 Lis 2011, 15:42

ten silnik ma problemy z mocą która osiąga na seryjnym zestawie :mrgreen:
zaczipujesz nie polatasz długo, będzie spektakularne BUM :mrgreen:
pocieszny
Forumowicz VIP