Iveco - komputer pokładowy

04 Sie 2010, 09:16

witam,

Nie znam zbyt dobrze angielskiego i dlatego mam problem z rozszyfrowaniem menu w komputerze. Są tam zwroty takie jak: button vol.; buzzer volume, units, autoclose, trip data, speed beep. Z pozostałymi sobie poradziłem.

Bardzo proszę o pomoc.

Pozdrawiam,
dziki103

ps. czy ktoś z Was potrafi "oszukać komputer", tzn wykasować/zmienić wartości dotyczące zużycia paliwa, ilości przejechanych kilometrów itp? To BARDZO ważne.
dziki103
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

21 Sie 2010, 22:08

button vol
guzik chyba glosu

buzzer volume
glosnisc bzyczenia

units
jednostki

itd...,

nie masz pojecia o podstawach, a szefa chcesz oszukac....?
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: octavia II
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna

22 Sie 2010, 18:20

dziki103 napisał(a):ps. czy ktoś z Was potrafi "oszukać komputer", tzn wykasować/zmienić wartości dotyczące zużycia paliwa, ilości przejechanych kilometrów itp? To BARDZO ważne.

Paliwo chcesz kraść? Mam nadzieję, że tego się nie da wykasować :twisted:
lucky_man
Początkujący

Miejscowość: Warszawa

26 Sie 2010, 19:40

a co jestes szefem??
"Są dwie naprawdę bezgraniczne rzeczy - Wszechświat i ludzka głupota" A. Einstein
godfather78
Aktywny

Miejscowość: swarzędz
Prawo jazdy: 0- 0-1996
Auto: octavia II
Typ: Hatchback

27 Sie 2010, 21:21

lucky_man napisał(a):Paliwo chcesz kraść? Mam nadzieję, że tego się nie da wykasować

Człowieku na jakim Ty świecie żyjesz ? :neutral: To jest POLSKA to jest transport. Nawet jeśli chce sobie ukraść to co...? Szefowie robią kierowców na kasie a kierowcy szefów na paliwie. Tak samo jest w przypadku kierowców ciężarówek.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

27 Sie 2010, 22:28

Daro20VT napisał(a):
lucky_man napisał(a):Paliwo chcesz kraść? Mam nadzieję, że tego się nie da wykasować

Człowieku na jakim Ty świecie żyjesz ? :neutral: To jest POLSKA to jest transport. Nawet jeśli chce sobie ukraść to co...? Szefowie robią kierowców na kasie a kierowcy szefów na paliwie. Tak samo jest w przypadku kierowców ciężarówek.

Szefowie robią kierowców na kasie? Od kiedy Transport w Polsce to takie Eldorado?
Jeżeli tak źle kierowcom to niech na własną rękę jeżdżą. Kierowca w zasadzie za nic odpowiada, płacić trzeba mu nawet wtedy kiedy nie jeździ i jeszcze w dodatku paliwo kradnie a Ty mówisz, że szefowie "robią kierowców na kasie". To chyba normalne, że jak ktoś setki tysięcy inwestuje w samochody to nie po to by działać charytatywnie.

Tu nie o kasę chodzi tylko o głupią Polską mentalność.
lucky_man
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Jak zapinać pasy dziecku w foteliku samochodowym?
    Wszystkie foteliki mają chronić nasze pociechy, jednak żeby tak się stało trzeba zadbać w pierwszej kolejności o prawidłowe zamontowanie fotelika w samochodzie. Jak to zrobić prawidłowo dowiemy się z porady: Jak zamontować ...

28 Sie 2010, 19:48

lucky_man napisał(a):Jeżeli tak źle kierowcom to niech na własną rękę jeżdżą. Kierowca w zasadzie za nic odpowiada, płacić trzeba mu nawet wtedy kiedy nie jeździ

Nie każdego stać by pracować na własną ręke... a do tego dochodzą skomplikowane papiery, latanie po urzędach nie każdy ma na to czas, a żyć za coś trzeba.
lucky_man napisał(a):Od kiedy Transport w Polsce to takie Eldorado?

Zdziwiony...?! :shock: Tak dzieje się już od dłuższego czasu... Jeśli szef nie zarobi to i kierowcy nie zarobią. A żeby zarobić trzeba jeździć. Często jedzie się na 3 tygodnie w trase i wraca się na 1 dzień do domu i znowu wyjazd na 3 tygodnie...
lucky_man napisał(a):Kierowca w zasadzie za nic odpowiada, płacić trzeba mu nawet wtedy kiedy nie jeździ i jeszcze w dodatku paliwo kradnie a Ty mówisz, że szefowie "robią kierowców na kasie".

BREDNIE :!:
Odpowiada za ładunek... Za samochód. Z swoje bezpieczeństwo i musi mieć oczy wszędzie.

Mylisz sie... Tu chodzi głównie o pieniądze!
Mój tata był kierowcą, jeździ mój brat. Wiem co się dzieje, rozmawiam z innymi kierowcami, którzy opowiadają wręcz rzeczy niemożliwe.
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005