Jaguar E-Pace - jak się spisuje i czy nadaje się do miasta?

29 Mar 2020, 21:59

Czy ktoś z Was ma może ten pojazd?
Interesuje mnie, jak spisuje się on na trasach (Ok. 300-330 km), oraz czy jest on typem samochodu do miasta? Jak wygląda sprawa oświetlenia i ogólnie bezpieczeństwa? Dodam, że jest ono dla mnie bardzo ważne.
Czy macie jeszcze jakieś inne spostrzeżenia nt. tego pojazdu?
Czy nadaje się on do dogodnej jazdy dla ewentualnej pary?

Cenne również byłyby opinie posiadaczy innych modeli Jaguara, szczególnie tych nowszych.

Pozdrawiam i czekam na opinie.
nonick07
Obserwowany

31 Mar 2020, 12:17

nonick07 napisał(a):Interesuje mnie, jak spisuje się on na trasach (Ok. 300-330 km), oraz czy jest on typem samochodu do miasta?
Wszystko zależy od twoich wymagań i od tego do jakiego samochodu będzie go próbował porównać :) Jeżeli wcześniej jeździłeś średniej klasy sedanem to w porównaniu przy jeździe na trasie E-Pace może wydawać się gorszym mniej komfortowym rozwiązaniem. Czy nadaje się do miasta? Jest to auto o średnich wymiarach więc na pewno nie będzie problemu z parkowaniem co tu można uznać za plus, wyższa widoczność jest również plusem w tym przypadku.
nonick07 napisał(a):Jak wygląda sprawa oświetlenia i ogólnie bezpieczeństwa?
Bezpieczeństwo jest na wysokim poziomie więc tu raczej nie ma się o co martwić. Co do oświetlenia to wszystko zależy od tego jakie będzie dostępne w danym modelu który będziesz chciał kupić. W przypadku nowego auta masz możliwość wyboru ale przy używanym często kupuje się to co już w nim jest. Z tego co wiem są tam dostępne tak jak w jego większym bracie światła matrycowe reflektory LED ze światłami do jazdy dziennej (DRL) i chyba to najlepsze rozwiązanie (najbardziej wydajne oświetlenie).

nonick07 napisał(a):Czy macie jeszcze jakieś inne spostrzeżenia nt. tego pojazdu?
Całkiem fajne auto ale dosyć ciasne w środku patrząc na wielkość nadwozia.
nonick07 napisał(a):Czy nadaje się on do dogodnej jazdy dla ewentualnej pary?
Spokojnie wystarczy dla dwóch osób. Można nawet pojechać w jakiś mniej dostępny teren z racji wyższego nadwozia będąc np. w górach lub na mazurach :)
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Turbodoładowany, benzynowy silnik 1.6 DIG-T 163 KM
    Nissan rozszerza ofertę cenionego modelu Qashqai o wersję z zaawansowanym silnikiem benzynowym DIG-T 163. Nowy, czterocylindrowy, turbodoładowany silnik 1.6 jest zgodny z rygorystyczną normą emisji spalin EURO 6 i zapewnia ...