Jaguar X-Type- zamiana silnika diesla na benzynowy

02 Lis 2019, 23:32

Hejka wszystkim!
Chciałbym sprawić, aby moje auto miało więcej mocy. Do głowy wpadł mi pomysł wymiany mojego silnika, czyli 2.0 V6 diesel na 3.0 V6 benzynę. Mam na myśli zamontowanie w tym modelu topowej dla niego jednostki produkowanej seryjnie. Jakie prace trzeba będzie dodatkowo wykonać poza wyjęciem starego i zamontowaniem nowego silnika?
AdamZimmerman
Obserwowany

03 Lis 2019, 03:26

Kolego,to poroniony pomysł,nie ogarniesz tego,takie manewry można robić w autach prostych,leciwych chociaż i w nich trzeba dokonać dosyć kosztownych wymian pewnych elementów,zacząwszy od rozrusznika np,odpuść sobie,sterownik,wiązki,wszystko do wymiany,a to dopiero początek.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Nowy Lexus LS po tuningu według Japońskich Tunerów
    Japońscy tunerzy z firmy Modellista wzięli na warsztat nowego Lexusa LS. Luksusowa limuzyna otrzymała pakiet dodatków, które dodają jej specjalnego charakteru, jednocześnie nie wprowadzając rewolucji w wyglądzie ...