Jaguar xj40- broblem z tylnim zawieszeniem

15 Lut 2009, 14:06

witam mam problem z tylnim zawieszeniem poniewaz jes one podnoszone (chyba)pneumatycznie jak sie auto odpali to zawieszenie unosi sie ale za chwile opada i w czasie jazdy tyl samochodu jest bardzo miekki
lukasz243105
Nowicjusz

• 15 Lut 2009, 15:18

Masz cos z hydraulika,jesli samochod ma już ok.150 tysiakow km to czas na remont,nie bedzie tanio!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lut 2009, 22:10

rozmawialem ze znajomym kazal mi zalozyc zwykle zawieszenie a przewody zaslepic.koszt by wynosil ok.1600 zl wiec mysle ze moze taniej by bylo zrobic remont.
    lukasz243105
    Nowicjusz

15 Lut 2009, 22:18

Kolega radzi ci genialnie ,remont cie wyjdzie taniej?Chyba nie!Remont zawieszenia Meśka z pneumatycznym zawieszeniem kosztuje ok 10000 zl .Zawieszenie wytrzymuje ok 150kkm na naszych drogach.Remont zawieszenia twojej bryczki moze nie być tanszy bo dlaczego miałby to jest Jaguar! :wink:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

15 Lut 2009, 23:02

Kiedyś miałem Jaguara ale miał zawieszenie klasyczne.Do zawieszenia pasowały części z BMW, elektronika była japońska a opony miały rozmiar w cm a nie w calach.Zobacz tutaj
    http://forum.v12.com.pl/viewtopic.php?p=4847
    http://forum.v12.com.pl/index.php?sid=5 ... 2e631d2ad5
    andrzej_124
    Stały forumowicz

15 Lut 2009, 23:12

u ciebie jest zawieszenie hudrauliczno-pneumatyczne nalezało by sprawdzic pneumatyke bo to ona jest odpowiedzialna za połozenie samochodu, miałem w piątek przypadek w mercedesie S220 ze auto podniosło sie na maksa i nie chciało opasc uszkodził sie czujnik przy tylnym amortyzatorze i dawał błedny sygnał do komputera sterującego zawieszeniem o połozeniu auta
    mlody861
    Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
      Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
      Zmęczony kierowca - mikrosen i zaśnięcie za kierownicą
      Pomimo tego, że zmęczenie lub zaśnięcie za kierownicą zajmuje w statystykach policyjnych w Polsce i na świecie dalekie miejsca w klasyfikacji przyczyn wypadków, to szacuje się, że w rzeczywistości stanowi istotną przyczynę ...