Jaguar XJR (model X350)

16 Sie 2011, 09:44

Interesuja mnie wasze doswiadczenia i opinie na temat Jaguara XJR modele 2004 - 2008 (model X350). Poniewaz zastanawiam sie nad kupnem takiego auta lecz chcialbym poznac opinie innych osob niz sprzedawca, a jako iz jest to najwieksze forum motoryzacyjne w Polsce (jakie umialem znalezc przynajmniej) to mozna miec nadzieje iz znajdzie sie tutaj ktos kto ma jakies doswiadczenia z szybkimi luksusowymi limuzynami.

Oto przykladowe [link do Otomoto wygasł] lub [link do Otomoto wygasł]

Jaguar XJR od dawna podobal mi sie najbardziej lecz ostatnio jakos troche w niego zwatpilem po pierwsze dlatego iz przyspieszenia 5,3 sec 0-100 km/h sa slabsze niz chociazby w Mercedesie S55 AMG (model W220). Pozatym nie jestem pewien czy w Polsce w mniejszej miejscowosci Jaguary sa dosc rozpoznawalne aby limuzyna dawala odpowiednio "szpanerski efekt", z kolei jesli juz zostanie rozpoznana to jako bardziej oryginalny samochod powinien pozytywnie sie wyrozniac (bo dzis juz jest wiele S-klasy np.). Osobiscie bardzo podoba mi sie klasyczny wyglad limuzyny. Zastanawia mnie szczegolnie jak auto zachowuje sie na autostradzie przy duzym wietrze przy predkosciach powyzej 160 km/h jesli ktos jezdzil to moze wie.
XardasKSP
Nowicjusz

Auto: BMW 530ia

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Zużycie paliwa na biegu jałowym
    Ile spala przeciętnie osobowe auto podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Wiadomo, że różnice między ciepłym, a zimnym silnikiem są spore, więc przyjmijmy że silnik nagrzany jest do 90 stopni. Czasami lubię zostawić ...