Jajcarski prezent na 18stke - przerobiony maluch/trabant

06 Kwi 2010, 22:35

Witam wszystkich.

Mój brat za miesiąc robi 18stkę Jako jego młodszy brat postanowiłem z kolegami zrobić zrzutkę i zrobić mu jajcarski prezent w postaci auta. :twisted: Nie ma być to auto do normalego jeżdżenia, ma być jajcarskie Planowaliśmy kupić malucha/czinkłeczento/trabanta i jakoś go fajnie przerobić/pomalować tak, żeby był fajny i jajcarski prezent Czasu jest mało a ja muszę zrobić rozeznanie, a gdzie lepiej jak nie na forum samochodowym? ;) W związku z tym mam kilka pytań:

1. Jakie macie pomysły na przeróbki itd? Myślałem żeby go jakoś fajnie/śmiesznie pomalować ewentualnie obkleić, może coś w środku? Czekam na pomysły. Przy okazji - ktoś wie ile może kosztować zamontowanie neonów?
2. Ile może kosztować jakiś fajny sprzęt audio + jego montaż do takiego autka?

No, główne pytania to o koszty. Czekam na propozycje i mniejwięcej koszty. Obliczyłem, że będziemy mieli około 2000 zł, chyba, że rodzice albo więcej znajomych się dorzucą Sam koszt malucha to około 500 zł, więc zostaje 1500 na przeróbki. Da się coś z tego w ogóle fajnego zrobić czy nie bardzo? :)
wojciech23
Nowicjusz

Miejscowość: Z gazowni

06 Kwi 2010, 22:43

2000zł to trochę mało na taką zabawę ale jak się postaracie to zrobicie coś fajnego. Może coś takiego: [link do oferty na Allegro wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] http://www.audioart.pl/upload/plugins/E ... maluch.jpg http://img.rallynews.info/f/2009/5/530-1241823565.jpg http://jaro18.za.pl/pliki/maluch.jpg
Jeśli ma być jak najtaniej to proponuję szukać malucha z blacharką w jak najlepszym stanie i robić go na sportowy wózek :) Proponuję pomalować felgi na biało lub czarno zależnie jak lepiej będzie pasowało do koloru malucha (jeszcze lepiej jakby udało wam się wyrwać jakieś alufelgi za grosze ale przy tym budżecie może być ciężko), pomalować kilka elementów, dać parę naklejek, ze 2 większe albo 4 mniejsze doczepiane reflektory i powinno to dać fajny efekt. Widziałem kiedyś na allegro malucha z doczepionymi takimi reflektorami jak ma ten żółto niebieski maluszek z aukcji ale nad przednią szybą na dachu. Świetnie to wyglądało. Pochwal się koniecznie na forum za jakiś czas efektami waszej pracy :wink:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

07 Kwi 2010, 12:06

Szkoda pieniędzy, bo to kasa wyrzucona w błoto. Znudzi się po miesiącu, a kasa przepadnie. nie lepiej kasę przeznaczyć na coś co będzie normalnie jeździć?
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Kwi 2010, 13:36

Rok temu z kumplami miałem taki sam problem co kumplowi wyczaić na 18stke i wkońcu wymyśliliśmy cos takiego,jeden kumpel miał w garażu akurat nie potrzebną felge do Clio więc wziął i ją pomalował na czarno-różowo,kumpel i reszta jak to zobaczyli to myśleliśmy że sie popłaczą ze smiechu,a drugi kumpel wpadł na pomysl żeby kupić deske sedesową do WC białą i jebnął mu grafa na niej w postaci maluszka i nie powiem bo zajebiście mu to wyszlo,jak znajde foto to wrzuce na forum.Więc ja myśle że felgi w maluchu możecie jebnąć na różowe :smile:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

07 Kwi 2010, 15:56

Zastanów sie jeszcze nad tuningiem łady lub dużego fiata. To też będzie jajcarski prezent a wiecej miejsca w środku :razz:
ZmieniamOpony
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa

07 Kwi 2010, 16:27

Niewiem skąd jesteś ale znalazłem takiego malca,według mnie na prezent na 18stke dojebany.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...

14 Cze 2012, 15:19

Jak chcesz zrobić JaJcArSkI prezent na 18stke to polecam ci coś takiego jak magnesy na lodówkę. Przygotuj sobie np. zdjęcie samochodu, albo zrób jakiś fotomontaż solenizatna... Będziesz mieć git prezencik ;] Magnesy na lodówkę fajnie się łapią lodówki i jest kupa śmiechu przy każdym przyjściu do lodówki :lol:
Ostatnio edytowany przez angliczek, 17 Cze 2012, 01:12, edytowano w sumie 1 raz
angliczek
Obserwowany

Prawo jazdy: 06 03 1980
Auto: Alfa

14 Cze 2012, 15:39

toś się kolego obudził te posty są z 2010 :lol:
-Piłeś?? Nie jedź!!
-Nie jedziesz to możesz się napić!!
ufo22222
Początkujący

Miejscowość: Kępno