Jak często wymieniać części

10 Lip 2017, 05:41

Hej,

powiedziałby mi ktoś jak często należałoby wymieniać poszczególne części eksploatacyjne lub podał jakiś link? Szczerze mówiąc szukałem, ale nic nie znalazłem, a tak to bym mógł sobie zrobić listę co mam zrobione, a co sobie przygotować itd.

Kolejne pytanie - zależy mi na bardzo dobrym i dokładnym przeglądzie, żeby wiedzieć, czy warto w ogóle jeszcze pakować w auto środki czy może już lepiej tylko to co jest mus a resztę odkładać na nowe. Wiecie gdzie takowy najlepiej zrobić? U zwyczajnego mechanika czy w ASO?
Frekz
Początkujący

Zdjęcia: 8
Auto: Opel Astra

10 Lip 2017, 06:41

W ASO lub w jakims dobrym warsztacie. Tam zrobia konkretny przeglad (ktory warto zrobic raz na rok) przy okazji z wymianą oleju i filtrow i wtedy bedziesz wiadzial jakie czesci Ci sie zużyły i co ew masz do wymiany
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

10 Lip 2017, 06:54

A ile taki przegląd w ASO mniej więcej kosztuje?
taquito
Początkujący

Zdjęcia: 13
Miejscowość: Bytom
Prawo jazdy: 07 02 2012
Przebieg/rok: 9tys. km
Auto: Alfa Romeo Giulietta
Silnik: 1.4 TB 170KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

10 Lip 2017, 07:48

Nawet nie napisales jakie masz auto a to glownie od tego zalezy jak tez od samego ASO. Najlepiej zadzwon do najblizszego i zapytaj
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    35 lat legendy - Toyota Celica
    Toyota Celica zadebiutowała w latach 70. i od razu stała się benchmarkiem dla sportowych samochodów. Przez 35 lat na rynku pojawiło się 7 generacji modelu, które biły rekordy sprzedaży. Sportowa Toyota stała ...