REKLAMA
Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Raczej nie bo za tyle nikt ci nie zrobi przeglądu. No chyba że sama wymiana filtra to może i tak.jakataka napisał(a):Za cały przegląd klimy w ASO forda płacę niecałą stówkę, to chyba warto
Porządne odgrzybienie parownika (specjalny preparat który się na niego rozpyla) nawet trzy razy bo po jednym razie jak jest mocno brudny pomoże na chwilę i wymiana filtra kabinowego. Następnie powtarzanie operacji dwa razy w roku i powinno być ok.kaktusss napisał(a):Co jakiś czas jak włączam klimatyzacje to strasznie z niej leci nieprzyjemny zapach. Co najbardziej polecacie?
Jak by była uszkodzona to coś takiego jak opisujesz nie pomoże Jeżeli brakowało czynnika w układzie to może pomóc ale to nie jest czynnik którym nabijają klimę tylko jakiś zamiennik (warto dobrze wszystko przeczytać). Dodatkowo jest go mało w takiej puszcze i może się okazać że przy większej pojemności układu potrzebne będą dwie puszki lub więcej. Kolejna sprawa w zestawie nie ma manometru pokazanego na zdjęciach, a to dodatkowy koszt.Marian1231 napisał(a):dowiedziałem się, że jest uszkodzona i trzeba ją nabić, byłem przerażony. Mechanik powiedział mi, że jest mi wstanie zrobić ją za 3 tysiące dodam tylko, że moje auto jest warte jakieś 7, więc nie opłacało mi się już jej wymieniać, ale nie byłem pewny co do uczciwości otóż tego mechanika i trochę poszperałem.