REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Rehman napisał(a):Podobno diesel musi mieć sporo tego prądu bo go dużo potrzebuje na rozruch czy to prawda?
Ale czy Ty rozumiesz że to Ci nic nie da? W swoim samochodzie możesz założyć sobie i pięć akumulatorów podłączając odpowiednio będziesz miał niebagatelna pojemność. Tylko po co? Jeżeli przekroczysz pewną wartość to dalsze zwiększanie pojemności akumulatora mija się z celem i może zamiast korzyści okazać się niekorzystne.Trevor napisał(a):A co do dyskusji z Panami Rokiko i MotoAlbercik to przykład ciągnika rolniczego pokazuje to o czym mówię, normalny altek albo prądnica a dwa 6V akumulatory po 165 Ah rolnicze
jak każdy przy dzisiejszych czasach.galakty napisał(a):2,5 roku i poszedł do utylizacji...
spokojnie Ci wystarczy taki jak przewidział producent.Rehman napisał(a):A dlaczego ma być niedoładowany?
To znaczy, że już miałeś zmieniany akumulator i ten który obecnie odmówił posłuszeństwa nie jest oryginalny. Najlepszą opcją byłoby założenie akumulatora Yuasa HJ-S34B20R [link do oferty na Allegro wygasł] lub HJ-S46B24R [link do oferty na Allegro wygasł]. Tyle że trzeba sprawdzić czy ten drugi zmieści się na długość bo jedynie ona jest trochę większa.trolmet napisał(a):Mam aurisa hybryde,jest tam aku -banner- 330 A/40 ah
Ja bym jednak celował w oryginalny wiem że są droższe ale jakościowo też lepiej wypadają. Poza tym ten który masz jest akumulatorem kwasowo-ołowiowym z tego co widzę, a do hybrydy powinieneś mieć go w technologii AGM.trolmet napisał(a):Mam aurisa hybryde,jest tam aku -banner- 330 A/40 ah.
Tu warto dodać, że akumulator AGM ma mniejszy opór wewnętrzny, ładuje się nawet 5-krotnie szybciej, zdolny jest do szybszego oddawania ładunku, a jego sprawność to nie ok. 70 proc. (jak w przypadku akumulatora kwasowo-ołowiowego) tylko nawet 95 proc. a to w przypadku hybrydy i akumulatora o małej pojemności ma bardzo duże znaczenie.ArteK napisał(a):hybrydy powinieneś mieć go w technologii AGM