Jak doprowadzic lakier do dobrego stanu

26 Lut 2010, 00:05

Odziedziczyłem po ojcu fiata cc autko ma swoje lata wiec lakier zrobił sie matowy, a jeszcze żeby tego było mało jest on w kolorze (nie wiem jak go określić) jasny groszek auto wygląda okropnie, jak temu zaradzić jakich środków używać ? Jestem laikiem w tym temacie wiec proszę o wskazówki krok po kroku co robić jak i dlaczego.
emiluch5
Nowicjusz

Miejscowość: Płońsk

26 Lut 2010, 11:23

Na początek możesz spróbować z woskiem jak nie pomoże to jakieś mleczko albo pasta lekko ścierna.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

06 Mar 2010, 18:02

Wosk jest dobry tylko na krótko - po paru myciach nie będzie po nim ani śladu. Jeśli auto jest rzeczywiście paskudne, polecam polerkę w warsztacie - 3 stówy i lakier błyszczy się jak nówka!
dziobii
Nowicjusz

Miejscowość: Chełm / Lublin

07 Mar 2010, 15:25

Tez miałem lekko matowy lakier , wystarczyło zrobić tzw. polerkę , nie pamietam ile zapłaciłem ale nie duzo :smile:
samurai2002
Początkujący

Miejscowość: Lubuskie

07 Mar 2010, 22:42

Kup w Carrefourze wosk w sprayu. Ja używam tego i lakierek błyszczy jak psu genitalia:D wystarczy spryskać lakier cienką warstwą tego wosku i przetrzeć szmatką jak wyschnie. Tylko pamiętaj żeby auto było suche zanim użyjesz wosku
lukaszkomza
Początkujący

Miejscowość: Więcbork

11 Mar 2010, 03:07

Polecam wypolerowanie auta pasta lekkościerną K2 Tempo (oczywiście można to zrobić także ręcznie, bez użycia polerki), a następnie nałożenie wosku. Po takim zabiegu lakier będzie się świecić jak nowy. Dokładny sposób uzycia produktów znaleźć można na oficjalnych stronach producenta.
K2
Początkujący

Miejscowość: Ostrów Wielkopolski