Odziedziczyłem po ojcu fiata cc autko ma swoje lata wiec lakier zrobił sie matowy, a jeszcze żeby tego było mało jest on w kolorze (nie wiem jak go określić) jasny groszek auto wygląda okropnie, jak temu zaradzić jakich środków używać ? Jestem laikiem w tym temacie wiec proszę o wskazówki krok po kroku co robić jak i dlaczego.
Wosk jest dobry tylko na krótko - po paru myciach nie będzie po nim ani śladu. Jeśli auto jest rzeczywiście paskudne, polecam polerkę w warsztacie - 3 stówy i lakier błyszczy się jak nówka!
Kup w Carrefourze wosk w sprayu. Ja używam tego i lakierek błyszczy jak psu genitalia:D wystarczy spryskać lakier cienką warstwą tego wosku i przetrzeć szmatką jak wyschnie. Tylko pamiętaj żeby auto było suche zanim użyjesz wosku
Polecam wypolerowanie auta pasta lekkościerną K2 Tempo (oczywiście można to zrobić także ręcznie, bez użycia polerki), a następnie nałożenie wosku. Po takim zabiegu lakier będzie się świecić jak nowy. Dokładny sposób uzycia produktów znaleźć można na oficjalnych stronach producenta.
Gdzie w Europie obowiązują winiety na autostrady? To warto wiedzieć! Wybierając się w zagraniczną podróż samochodem, trzeba pamiętać o tym, że bardzo wiele tras po Europie nie jest bezpłatnych. Opłatą objęte są autostrady i drogi szybkiego ruchu. W niektórych krajach, tak jak ...
W jaki sposób poznać czy auto jest powypadkowe? Praktyczne wskazówki Rynek ogłoszeniowy samochodów używanych pełen jest pojazdów będących w różnym stanie technicznym. Często kierowcy poszukują aut bez przeszłości wypadkowej. Zdarza się jednak, że trafiają na nieuczciwych ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.