REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a):kup sobie terenówke przestaniesz mieć problemy z oponami dziurami spalaniem parkowaniem i milionem trapiących cię rzeczy
piotrauto napisał(a):Brynio, ja ci powiem ze juz ponad 4 zimy przejezdziłem na alufelgach i na letnich oponach i jeszcze nic mi sie nie stało, na naszych drogach dziur a dziur, mi sie zdaje ze łatwiej skrzywić stalówkę niz aluminiową felgę
piotrauto napisał(a):Danielo_one, nie pisz mi ze nie wolno jezdzic na letnich bo wolno
w przepisach nic nie pisze na temat opon zimowych i policja tez mi nic nie zrobi jak będę jechał na letnich oponach przy -20C i 50cm śniegu
piotrauto napisał(a):Danielo_one, powiem tylko ze znam takich ludzi co jezdzą na zimówkach a mają wypadek czy stłuczke raz na kilka miesięcy i takich którzy jezdzą na letnich ponad 10 letnich i jeszcze nie mieli nawet otarcia o inne auto
niech wpowadzą w polsce nakaz jazdy na zimówkach np od grudnia do marca to będzie bezpieczniej na drogach
Danielo_one napisał(a):Wystarczy że wprowadzili już jazdę na światłach, dzięki czemu jest bardzo bezpiecznie.
piotrauto napisał(a):reraz sobie to pomnóżcie przez miliard aut