Jak kupić A6?

18 Sty 2009, 23:43

Podpowiedzcie jakis sposób na kupienie Audi A6 w cenie poniżej 30 tys. (najlepiej 1,9 TDI). Jak sprawdzam w necie to zgroza. Analizując przebiegi auta zakupionego w Polsce to robi sie nimi średnio ok. 40 tys km rocznie. Natomiast sprowadzony 12 latek nie ma praktycznie nigdy więcej jak 200 tys. :lol: najlepsze jest to że np. samochody z 2003 roku oraz te z 1997 mają najczęściej taki sam przebieg :D Z prostego rachunku wynika, że za tą sumę można kupić coś co ma ok. 400 tys. realnego przebiegu. Czy warto z takim przebiegiem za tą cenę? Pytanie może głupawe, ale wypadłem dawno z tematyki samochodowej i dziś tej wiedzy potrzebuję.
lzp
Nowicjusz

18 Sty 2009, 23:57

Generalnie z takim przebiegiem każde auto będzie wymęczone i trzeba liczyć się z tym, że będzie to skarbonka, ale silniki 1.9 TDI uchodzą za jedne z najtrwalszych. Wersje 90 KM potrafią robić gigantyczne przebiegi, nawet dwa razy większe niż te 400 tys. km, choć myślę, że żadne zawieszenie nie wytrzyma tylu km.

Ale mając tyle kilometrów za sobą auto może być kiepskie, bo jeżeli ktoś o nie dbał to OK, ale jeżeli jeździł na zasadzie "jak jedzie to jest dobrze", to może być nieciekawie.

Ja osobiście wolę auta mniejsze i bardziej przewidywalne, niż coś pokroju A6 z dużym, nie do końca znanym przebiegiem i historią.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne