Jak najtaniej nabyć wyrejestrowane auto?

20 Sty 2014, 14:13

Mam możliwość nabyć kompletnego Fiata 125p z zamiarem sprzedania go na złom. Auto jest zarejestrowane i nieopłacone, od jakichś 10 lat. I tu pojawia się moje pierwsze pytanie:
Co się stanie z zaległym ubezpieczeniem gdy ja stanę sie właścicielem? Czy jest sens pisać umowę jeśli i tak mam zamiar ten samochód rozebrać? Czy może namówić właściciela aby on wyrejestrował pojazd i wtedy nabyć go i uregulować opłaty które musiałby ponieść? I czy to wszystko się opłaca? Pozdrawiam!
januszekx
Obserwowany

Auto: octavia

20 Sty 2014, 14:54

januszekx napisał(a):Czy może namówić właściciela aby on wyrejestrował pojazd i wtedy nabyć go i uregulować opłaty które musiałby ponieść? I
Widzę ze wg.Ciebie dotychczasowy właściciel ot tak pójdzie do WK i na"gębę"mu to wyrejestrują... :?: :?: Poszukaj na forum co trzeba zrobic zeby samochód wyrejestrować.. :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

20 Sty 2014, 15:05

Z tego co poczytałem, jest opcja że wyrejestrują z powodu "udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności". Tylko czy da się tak zrobić i jak to rozegrać. I właśnie proszę o poradę.
januszekx
Obserwowany

Auto: octavia

20 Sty 2014, 19:35

januszekx napisał(a):jest opcja że wyrejestrują z powodu "udokumentowanej trwałej i zupełnej utraty posiadania pojazdu bez zmiany w zakresie prawa własności".
Nie jestem prawnikiem ale interpretuję to ze:pojazd zniknął ...Faktycznie moze się trafić"ślepy"złodziej i wtedy wszyscy będą szcęśliwi... :wink:
1/Właściciel -moze w WK wyrejestrowac...
2/Ty-szczęsliwy posiadacz "nowej"fury... :wink:
Jezeli się mylę to wyprostuj moje dumanie...Ok... :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Największa parada pojazdów elektrycznych
    Uhonorowany wieloma nagrodami Nissan LEAF już drugi raz w 2012 roku został wpisany do księgi rekordów. Konwój 225 tych samochodów okrążył tor wyścigowy Silverstone bijąc Światowy Rekord Guinnesa w kategorii„największa ...