Jak naprawic, w jaki sposob co zrobic z taką dziurą ?

06 Kwi 2010, 19:01

witam mam takie pytanie co do naprawy nie wiem jak to nazwać pęknięcia w karoserii powiedzcie od czego powinienem zacząć żeby naprawić to ? dziur jest więcej takich po naprawie dziur chciałbym położyć nowy lakier ? zdjęcie mogę wysłać na e-mail , gg jak komu wygodniej pozdrawiam
Janek92
Nowicjusz

Miejscowość: Łódź

06 Kwi 2010, 23:38

zdjęć nie chce oglądać bo i po co jak i nie bardzo rozumiem ? ciężko sie czyta co kolega napisał ? może jakby jeszcze raz normalnie to by było łatwiej .....pozdrawiam
Nie odpowiadam na problemy na PW
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna

25 Kwi 2010, 09:36

....a może miało to wyglądać tak :D

Witam, mam takie pytanie. Mam kilka pęknięć, dziur w karoserii. Chciałbym wiedzieć czym i jak mógłbym je naprawić, od czego powinienem zacząć. Po naprawie chciałbym położyć nowy lakier. Zdjęcią mogę wysłać na e-mail, bądź gg.

Po 1 przecinki i kropki wbrew pozorom mają wielkie znaczenie,
Po 2 zdjęcie, zdjęcie i raz jezcze zdjęcie, nikt się Ciebie nie będzie o nie posił, wrzuć na jakiś serwer, fotosik.pl czy coś,
Po 3 jeżeli są to duże dziury i pęknięcia i chcesz później malować auto to wydaje mi się, szpchlówka samochodowa da radę ;)

Pozdrawiam
Yoo!
Nowicjusz

25 Kwi 2010, 20:08

jeśli to duże dziury i ma być na lata to: wyciąć, wyczyścić, wspawać nową blachę, wyczyścić, podkład epoksydowy, szpachla ewentualnie, podkład, baza, lakier

zaraz któś powie że za dużo zachodu jak na naprawianie :mrgreen: ale cóż może nie używają samochodów po 20-30 lat :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Crown 1955 rok
    Średniej wielkości Crown to pierwszy samochód Toyoty sprzedawany w Stanach Zjednoczonych. Początkowo był oferowany pod marką Toyopet, jednak tamtejszym klientom oznaczenie nie przypadło do gustu i szybko zostało zmienione ...