Jak odzyskać kod do centralnego zamka?

01 Sie 2014, 16:34

Witam,
Mam Audi a4 b5 LIFT sprowadzone z Włoch. Dostałem pilot do centralnego zamka (zapewne był on montowany osobno na życzenie Włocha). Podczas wymiany baterii ( trwała dłużej niż 30 sek) pilot się rozkodował. Żeby ponownie go zakodować potrzebuję kodu, a nie dostałem go od komisu, ponieważ oni go nie wzięli od Włocha.
Zwracam się z prośbą do użytkowników tego forum aby mnie naprowadzili jak mogę zdobyć kod pin, żeby ponownie używać centralny z pilota. Gdzieś słyszałem, że zajmuje się tym firma Cobra z Warszawy, ale przecież nie pojadę do Warszawy specjalnie, żeby mi to zrobili.
Jestem z Będzina - okolice Czeladzi, Dąbrowy Górniczej, Sosnowca, Katowic, Mysłowic, Bytomia.
Liczę na waszą pomoc.
Pozdrawiam.
v3ns3r
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5 LIFT

01 Sie 2014, 19:24

ale czy to oryginalny pilot do centralki - jeśli tak to musisz zrobić w ten sposób.
Włączyć zapłon dodatkowym kluczykiem- wyjść z auta i włożyć kluczyk z pilotem do zamka w drzwiach i zamknąć auto - przytrzymać przycisk zamykania na pilocie przez 2 sek aż mrugną kierunkowskazy - i tyle pilot zaprogramowany.
Jeśli to dodatkowa centralka trzeba znać producenta.
piotrpz87
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mazda 6
Silnik: 2,3
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2002

02 Sie 2014, 10:39

Właśnie oryginalny to on nie jest, bo gdyby był oryginalny to zapewne miałbym kluczyk w formie "scyzoryka". Jest to dorabiany centralny zamek i alarm we Włoszech ale nie mam jak odzyskać tego PINu od 1go właściciela. Napisze maila do tej Cobry i zobaczę co oni na to.
v3ns3r
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5 LIFT
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mini chłodziarka samochodowa – 1982 rok
    Każdy, kto miał okazję jeździć Toyotą Land Cruiser J200, zauważył, że w schowku ukrytym w podłokietniku między przednimi siedzeniami znajduje się chłodziarka na napoje. Urządzenie to doskonale spełnia swoją funkcję w trasie, ...