Jak po roku niejeżdzenia ogarnąć się ?

27 Maj 2019, 12:30

Wiem, że dziwne pytanie, jednakże rok czasu nie jeździłem samochodem. Mam osiadły tryb życia i moja koncentracja nie zawsze jest wystarczająca.
I dlatego obawiam się jeździć. Martwię się czy nie pozapominałem przepisów xd

Jakieś rady? Jak skupiać się, nie przyśpieszać niepotrzebnie, jak rozglądać się nawet kątem oka? I czy przepisów raczej zapomnieć się nie da? xd
Oczywiście muzykę zmieniłem z szybszej na normalną.
heniaxd
Nowicjusz

27 Maj 2019, 13:23

Nie wiem ile jeździłeś wcześniej ale ogólnie tego nie zapomina się oczywiście można wyjść trochę z wprawy ale to kwestia kilku jazd żeby wszystko wróciło do normy.

Na początek możesz sobie przypomnieć ruszanie zawracanie i jazdę na mniej uczęszczanych drogach na spokojnie. Następnie jak stwierdzisz że już czujesz tą jazdę samochodem możesz jechać dalej w bardziej uczęszczane miejsca :)

Jak naprawdę czujesz że będzie ciężko to wykup sobie np. dwie godzinki jazdy i to chyba będzie najlepsze przypomnienie pod okiem instruktora :ok:
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!

19 Lip 2019, 01:09

Zacząć jeździć praktyka praktyka pomału do przodu :)
Mój SnapChat: marysia17kk

kto chce niech doda ;P
Tajemnicza16
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 19 02 2001
Auto: Astra
Silnik: 1.6

26 Lip 2019, 12:58

A może weź kilka lekcji jazdy z instruktorem... wtedy bezpieczniej się poczujesz.
krupier
Nowicjusz

Auto: Nie mam

23 Wrz 2019, 15:35

Jeżeli jesteś z Warszawy to wstąp do PGE Narodowego, jest tam tor kartingowy, idealne miejsce na zrobienie sobie powtórki z techniki jazdy. A najlepiej zrobisz jak zapiszesz się na jazdę z instruktorem będzie tylko do twojej dyspozycji. Na takim torze sprawdzisz swoje umiejętności. I zapewnisz sobie mocną dawkę adrenaliny :D
Robcik
Nowicjusz

Auto: audi
Paliwo: Diesel

27 Wrz 2019, 02:36

Wsiądź do auta, przejedź się po parkingu przez chwilę i na pewno wszystko wróci. Tego się tak łatwo nie zapomina.
kraskeusz
Początkujący

Zdjęcia: 316
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Summer Cars Party 2012 / relacja
    Summer Cars Party 2012 już za nami SCP powstało dzięki zaangażowaniu śląskich (i nie tylko) klubów motoryzacyjnych i jest największym zlotem tego typu w Polsce. To jedna z nielicznych okazji, aby zobaczyć tysiące zmodyfikowanych ...

27 Wrz 2019, 09:28

@heniaxd ogarnąłeś tą jazdę już czy jeszcze zwlekasz? Jak poszło?
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!