Jak pociągnąć naciągaczy do odpowiedzialności

15 Lip 2020, 10:42

Witam,

Jak w temacie, czy można jakoś udowodnić mechanikowi że dokonał wymiany czegoś co było dobre ?
Naprawa problemu nie rozwiązała, mechanik w zaparte twierdzi, że był wyciek z półosi - moim zdaniem żadnego wycieku tam nigdy nie było. Czy da się zrobić jakieś oględziny, żeby to udowodnić ?
Chłop mnie ewidentnie oszukał.
Druga sprawa: ktoś inny wymieniał simer na wale i problemu ta naprawa nie rozwiązała, jednak ten się wypiera i twierdzi, że nie stamtąd jest wyciek. Chce mu udowodnić że jednak stamtąd i pytanie czy mogę się domagać zwrotu pieniędzy czy jedynie naprawiania do skutku ?
Jak to wygląda ?
Czy mogę ich straszyć sądem w razie czego?
Kordyt
Początkujący

Zdjęcia: 12
Auto: Brak

15 Lip 2020, 11:52

w przypadku Twojego auta niczego nie udowodnisz, sam dobrze wiesz jakie masz z nim kłopoty więc teraz nie szukaj winnych
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lip 2020, 14:23

Mam klopoty ale w sumie to przez partactwa druciarzy na ktorych trafilem.
Kazdy po kolei robił fuszere - taka jest prawda. I jesli ktoś sie podjal usuniecia usterki a po naprawie ktora niemalo kosztowala usterka nadal wystepuje to co ? To mam siebie winić i tlumaczyc sobie ze problemowe auto ?
Jesli ktoś cos robi to powinien to zrobic porządnie a nie na szybko, na odwal. A jesli nie umie to powinien sie do tego przyznac i nie brac ani grosza za naprawe.
Ostatnio edytowany przez Kao, 15 Lip 2020, 14:30, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Trochę kultury, nie musisz przeklinać.
Kordyt
Początkujący

Zdjęcia: 12
Auto: Brak
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi AI remote parking pilot - garage pilot
    Funkcja automatycznego parkowania Audi AI remote parking pilot oraz funkcja automatycznego wjazdu do garażu Audi AI remote garage pilot znacznie ułatwiają parkowanie. Systemy samoczynnie wprowadzają pojazd na równoległe ...