Jak podłączyć kable:/

12 Wrz 2008, 19:06

Posiadam samochód volkswagen sharan, mam 10 głośników lecz kupiłem go bez radia, poniżej są zdjęcia wtyczek, proszę o wytłumaczenie do czego każda służy i jakie radio będzie pasowac?
[linki nie aktualne]
major1
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 12:15

Te dwa czarne kable z pierwszego zdjęcia służą do podpięcia radia. Reszta niestety nie wiem do czego jest. Musisz sobie kupić jeszcze kostkę ISO do swojego samochodu:

[link do oferty na Allegro wygasł]

Aha.. napisz jeszcze czy masz wejście na radio 1 din, czy na 2 din ( 1 din to normalny rozmiar, 2 din, to dwa razy większe radio.)
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

13 Wrz 2008, 17:01

oo wielkie dzięki, głównie to właśnie mi chodziło o to które są do radia, i no własnie radia jeszcze nie mam, dopiero kupuje
chyba te:
lub
lub
jeszcze nie wiem które kupie, ale mam pytanie czy wszystkie będą pasować do mojej instalacji?a co do dinów to mam 2 wolne, w drugim mam półkę ale radio kupie na 1din bo w drugi chyba cb wsadze
major1
Nowicjusz

13 Wrz 2008, 17:17

Wszystkie będą pasować, z tym że Dalco zdecydowanie odradzam. Dalco to tanie radio z Chin, które tylko ładnie świeci( i to też nie każdemu się podoba :D ).
Wspaniała muzyka na wspaniałym sprzęcie:) Wszystko czego potrzebuje:)
Bryza
Początkujący

13 Wrz 2008, 17:55

aha, wielkie dzięki, kupie chyba te droższe
major1
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...