Jak podłączyć listwe led?

04 Cze 2010, 12:38

Witam wiem że może to nie to forum ale może ktoś mi pomoże ponieważ chodzi mi o skuter. :http://moto.allegro.pl/item1053100975_listwa_diodowa_biale_24x2_diody_tuning_neony.html
I teraz moje pytanie jak to podłączyć?. Słyszałem że da się jakoś pod stacyjkę jeżeli tak to pod jakie kable?
I czy jak już był podłączył pod stacyjkę to po włączeniu świateł to by się wyłączało czy potrzebne jest coś jeszcze?
Proszę o pomoc i Pozdrawiam.
Edit:Dodaje zdjęcia może ktoś pomoże.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[ Dodano: Pią Cze 04, 2010 16:32 ]
I nikt nie wie??

[ Dodano: Pią Cze 04, 2010 17:46 ]
Może ktoś wie jednak ja sie zabardzo nie znam na tym ale może ktoś by wiedział.
Tam są 2 kabelki jeden czerwony a drugi czarny który to + a który - ?
I czy do tego przylutować??

[ Dodano: Nie Cze 06, 2010 20:39 ]
I co nikt nie wie?Tylu specjalistów na forum i nikt nie odpisze jak to zrobić?

[ Dodano: Nie Cze 06, 2010 20:41 ]
I co nikt nie wie?Tylu specjalistów na forum i nikt nie odpisze jak to zrobić?
CIVIC14
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

09 Cze 2010, 21:39

CIVIC14 napisał(a):I co nikt nie wie?Tylu specjalistów na forum i nikt nie odpisze jak to zrobić?

Nie przesadzaj ............ Ty chcesz , moim zdaniem, zrobić jakiś bajer który jest zbędny :mrgreen: Nie piszesz kiedy ma to odpalić i jaką ma spełnić funkcje . Opcji jest kilka - albo chcesz zrobić ze skuterka latający spodek - podłączasz pod stacyjke tam gdzie jest napięcie po przekręceniu kluczyka , jeśli chcesz aby ładnie , bardzo ładnie dla szpanu świeciło jako postojówki to wpinasz się pod żarówke postojową . itd.......Plus zwyczajowo jest przyjęty jako czerwony kolor przewodu.
bonifacy
Stały forumowicz

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 01 01 1981
Auto: Fabia II , Fabia II
Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Shelby Cobra
    Nazwiska Shelby nie trzeba przedstawiać żadnemu miłośnikowi motoryzacji. Amerykański kierowca wyścigowy i projektant samochodów dał nam wiele niezwykłych pojazdów. Jednym z najbardziej charakterystycznych jest ...